Bløde tacos

af Stinna

Bløde tacos er en slags små pandekager, som er stegt på panden. De er geniale til mexicansk mad, hvor de kan fyldes med alverdens fyld.

Bløde tacos

Opskrift på tacos

Tacos er små pandekager. Dem man køber er ofte lavet af majsmel og er helt knasende sprøde. Jeg har dog valgt at kalde disse små tynde pandekager for tacos, da vi herhjemme bruger dem på samme måde som tacos – nemlig til at fylde med skønt fyld. Opskriften herunder er næsten den samme som mine tortillas, men i denne opskrift bruger jeg olie og laver mindre pandekager.

Bløde tacos

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 8 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 250-275 g hvedemel
  • 2 dl kogende vand
  • 1 tsk. salt
  • 25 g olivenolie (cirka 4 store spsk.)
  • en smule olivenolie til panden

Sådan gør du

  • Kom hvedemel i en skål. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt olie. Rør det rundt.
  • Tilsæt nu salt og kogende vand. Ælt det godt, til dejen er smidig. Der er forskel på mel, så måske der skal lidt mere i. Dejen må endelig ikke være for tør.
  • Strø lidt mel på køkkenbordet.
  • Del dejen i 8 dele og tril dejen til kugler. Lad dejen hvile i 10 minutter.
  • Rul de små dele dej ud, så de danner små pandekager. Rul dem så tyndt ud, som du kan. De må gerne være lidt gennemsigtige.
  • Kom en smule olie på en slip-let stegepande. Der skal kun olie på, ved den første pandekage. Steg tortillas på stegepanden i ca. 20-30 sekunder på hver side, til de er gyldne. Panden skal ikke pensles med olie, men steger i den lille rest smør der var tilbage. Jeg anbefaler en slip-let pande.
  • Kom dine tacos på en tallerken og kom et fugtigt viskestykke over. Lad dem ligge, til de skal spises. Fugten er vigtig for, at de forbliver bløde.

Fyld til bløde tacos

Hvis du ikke ved hvad du skal fylde i dine tacos, så kan jeg anbefale hjemmelavet guacamole, salsa og måske vegetarisk bønnefyld.

Bløde tacos

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy