Bløde tacos er en slags små pandekager, som er stegt på panden. De er geniale til mexicansk mad, hvor de kan fyldes med alverdens fyld.

Opskrift på tacos
Tacos er små pandekager. Dem man køber er ofte lavet af majsmel og er helt knasende sprøde. Jeg har dog valgt at kalde disse små tynde pandekager for tacos, da vi herhjemme bruger dem på samme måde som tacos – nemlig til at fylde med skønt fyld. Opskriften herunder er næsten den samme som mine tortillas, men i denne opskrift bruger jeg olie og laver mindre pandekager.
Bløde tacos
Ingredienser
- 400 g hvedemel
- 3,5 dl kogende vand
- 1 tsk. salt
- 40 g smeltet smør
- en smule olivenolie til panden
Sådan gør du
- Kom hvedemel i en skål. Jeg bruger min røremaskine.
- Tilsæt smeltet smør. Rør det rundt.
- Tilsæt nu salt og kogende vand. Ælt det godt, til dejen er smidig. Der er forskel på mel, så måske der skal lidt mere i. Dejen må endelig ikke være for tør.
- Strø lidt mel på køkkenbordet.
- Del dejen i 12 dele og tril dejen til kugler. Lad dejen hvile i 10 minutter.
- Rul de små dele dej ud, så de danner små pandekager. Rul dem så tyndt ud, som du kan. De må gerne være lidt gennemsigtige.
- Kom en smule olie på en slip-let stegepande. Der skal kun olie på, ved den første pandekage. Steg tortillas på stegepanden i ca. 20-30 sekunder på hver side, til de er gyldne. Panden skal ikke pensles med olie, men steger i den lille rest smør der var tilbage. Jeg anbefaler en slip-let pande.
- Kom dine tacos på en tallerken og kom et fugtigt viskestykke over. Lad dem ligge, til de skal spises. Fugten er vigtig for, at de forbliver bløde.
Fyld til bløde tacos
Hvis du ikke ved hvad du skal fylde i dine tacos, så kan jeg anbefale hjemmelavet guacamole, salsa og måske vegetarisk bønnefyld.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
8 Kommentarer
Kan jeg bruge rapsolie i stedet for smør?
Det tror jeg godt, men jeg har ikke forsøgt i denne opskrift :-)
Hej Stinna. Tusind tak for den lækre opskrift (og for alle dine andre opskrifter og madplaner). De var lette at lave og helt anderledes lækre at spise end de vakumpakkede fra supermarkedet. Har du mon erfaringer med at lave dejen før de skal bruges? Jeg skal have gæster og pønser på om jeg dagen før besøget ville kunne lave dejen, rulle den ud, lægge den i lag med smørrebrødpapir imellem og lade dem stå i køleskabet frem til dagen hvor de skal steges.
Dejligt at du kunne lide opskriften. Jeg har ikke prøvet at lave dejen før, men mon ikke det vil fungere ok? Alternativt kan du lave brødene dagen før og lune dem. Lad mig endelig høre, hvis du prøver at lave dejen dagen før :-)
De er mega gode, man kan også nemt fryse dem og tage dem op en dag det skal være ekstra nemt!
Tak for det :-)
Tak for skønne opskrifter.
Jeg vil lave dem til gæster i weekenden.
Vil man kunne lave dem af andet end hvedemel tror du? En af gæsterne har cøliaki.
Så dejligt at de kan bruges.
Åh det tør jeg desværre ikke svare på. Jeg er ikke så erfaren inden for glutenfri bagning desværre.
Men skriv endelig, hvis du får det afprøvet :-)