Bagt tortillas med bønnefyld er en nem hverdagsret fyldt med smag. De bagte tortillas er nemme at lave og er samtidig utrolig lækre. Server dem med avocado, creme fraiche og måske guacamole til.
Bagt tortillas
Bagt tortillas minder en smule om vegetar quesadillas, men disse bliver helt sprøde i ovnen og kan nemt spises med fingrene. Sørg for at købe tortillas der ikke er alt for store – og ellers kan du nemt lave dine egne.
Bagt tortillas
Ingredienser
- 6 stk. tortillas
Bønnefyld
- 1 stk. løg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 stk. squash
- 1 dåse kidneybønner
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. koriander
- 1/2 tsk. kanel
- salt og peber
- 3 spsk. tomatpuré
- 1 dl vand med 1/2-1 stk. grøntsagsbouillon
- 100 g revet mozzarella
- olivenolie til pensling
Tilbehør
- 2 stk. avocado
- creme fraiche
- koriander
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
Bønnefyld
- Hak løg fint og steg det i 1 spsk. olivenolie på en pande.
- Skær squash i tern og tilsæt på panden.
- Tilsæt krydderierne, skyllede kidneybønner, tomatpuré og grøntsagsbouillon. Lad det simre i cirka 10 minutter.
Bagning
- Placer tortillas på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Fordel fyldet i midten og drys med revet ost. Fold tortillapandekagerne over fyldet og pensl med olie.
- Bages én plade ad gangen i cirka 10-15 minutter, til de er gyldne.
- Serveres med avocado, creme fraiche og koriander. Velbekomme.
Mexicansk vegetarmad
Mexicansk mad er ofte fyldt med smag og skønne krydderier. Derfor er mexicansk mad virkelig godt som vegetarmad, da det smager af en masse og indeholder lækre ingredienser. Prøv fx Tacos med halloumi og Tacobowl med avocado-mayo creme.
Du er også velkommen til at kigge forbi på min Instagramprofil, hvor jeg deler endu flere madbilleder.
4 Kommentarer
Tak for endnu en lækker opskrift, nem at tilberede og rigtig god smag. Eneste ønske jeg kunne have er lidt flere grøntsager. Jeg elsker dit site, og bruger ofte dine opskrifter.
Dejligt at du kunne bruge opskriften :-) Ja lige denne opskrift indeholder ikke så mange grøntsager – jeg ville servere dem med mexicansk salat til.
Tak for en god opskrift, vi laver disse mindst en gang om ugen.. lækker, hurtig (og billig) hverdagsmad
Hvor dejligt at høre, tak!