Ærtesuppe med grøn karrypasta og kokosmælk. Så blev det januar og det er den tid på året, hvor mange begynder at spise mere sundt. Som jeg skrev i mit indlæg forleden, så har jeg også skruet op for grøntsagerne herhjemme, men blot for at komme tilbage til mine almindelige gode vaner.
Ærtesuppe med kokosmælk
Én af de ting jeg synes er rigtig lækre her om vinteren er spicy grøntsagssupper. Jeg laver dem lige de grøntsager jeg har i køleskabet, tilsætter karrypasta og kokosmælk – og kommer så ofte noget fyld i, fx nudler eller soyaristede mandler.
For mig skal sund mad også smage virkelig godt. Derfor er jeg vild med at komme en masse krydderier i min mad og i forhold til suppe, så har de asiatiske krydderier vundet mit hjerte. Mine to favoritsupper er disse: Indisk vegetarisk suppe og Spicy suppe med kokosmælk (vegansk) – verdens bedste suppe .
Men en anden variant er denne nemme og lækre suppe med ærter, grøn karrypasta og kokosmælk. Kom lige det fyld i du ønsker – så er der nem aftensmad. Top suppen med disse: Soyamandler. Spis evt. suppen med noget godt brød til.
Men nu til opskriften på ærtesuppe med grøn karrypasta og kokosmælk:
Ærtesuppe med grøn karrypasta og kokosmælk
Ingredienser
- 1 stk. løg
- 3 fed hvidløg
- 2×2 cm frisk ingefær
- 2 tsk. grøn karrypasta (måske mere)
- 400 g frosne ærter
- 4 dl vand (gerne med 1 grøntsagsbouillion-terning i)
- 1 dåse kokosmælk
- 1 spsk. soyasauce
- 1 stk. lime, saft heraf
Sådan gør du
- Skær løg i tern, hvidløg og ingefær i små stykker. Du behøver ikke at hakke det for fint, for suppen skal blendes.
- Kom løg, hvidløg og ingefær i en gryde med olie. Tilsæt karrypasta. Lad det stege lidt.
- Tilsæt frosne ærter i gryden. Tilsæt vand og kokosmælk.
- Lad suppen koge lidt ind. Blend suppen og kom den tilbage i gryden.
- Smag til med soyasauce, salt og lime.
- Spises med nudler, forårsløg eller en nybagt bolle. Velbekomme!
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
2 Kommentarer
Har idag afprøvet denne opskrift. Den blev godt nok ikke så grøn som på billede og jeg puttede mere soja i og mere karrypasta og næste gang vil jeg komme chili i, syntes den manglede noget bid/kant. Ellers var det en ok suppe.
Hej Charlotte,
mange tak for din kommentar. Måske det afhænger af de ingredienser man har købt, min blev ihvertfald helt grøn :-)