Sunde snickerskugler

Sunde snickerskuglerDisse snickerskugler har nu været på bloggen en del tid og bliver ved med at være en af bloggens allermest populære opskrifter. Jeg er sikker på at det skyldes, at de kun indeholder 4 ingredienser og blot skal trilles til kugler – og herefter dyppes i mørk chokolade.

Jeg lavede disse små snickerskugler med Julie tilbage i 2014. De er utrolig nemme at lave og bliver desværre spist alt for hurtigt. Jeg kan anbefale at lave én stor portion, hvorefter de så fryses ned – så er man sikker på altid at have en snack, når der kommer gæster.

Dengang vi lavede kuglerne første gang, var Julies første reaktion:

De er seriøst på top 10 over det lækreste jeg nogensinde har smagt!

Det siger ikke så lidt, hva?

Disse snickerskugler har nu været på bloggen en del tid og bliver ved med at være en af bloggens allermest populære opskrifter. Jeg er sikker på at det skyldes, at de kun indeholder 4 ingredienser og blot skal trilles til kugler – og herefter dyppes i mørk chokolade.

Nu har jeg i denne opskrift valgt at kalde kuglerne for ’sunde’. Måske ordet ’sundere’ havde været bedre, idet disse jo stadig skal ses som en kage  – men det håber jeg at I er klar over. Opskriften på de lækre snickerskugler får I her:


 SUNDE SNICKERSKUGLER ( 10 STK) 

150g  dadler – gerne de lidt friske i papæske, som fås i de fleste grøntafdelinger

100g saltede peanuts

3 spsk peanutbutter (jeg bruger en økologisk uden sukker)

50 g mørk chokolade til overtræk

  1. Blend dadlerne fint – jeg brugte min minihakker. Hvis din minihakker ikke vil blende dadlerne, så kom dadlerne i en skål og brug en gaffel til at mose dadlerne – det fungerer ligeså fint.
  2. Kom peanuts og peanutbutter ved og blend til det kan hænge sammen. Massen må gerne være lidt grov.
  3. Hvis det ikke vil hænge sammen, så kom mere peanutbutter i.
  4. Sæt på køl, mens chokoladen smeltes.
  5. Overtræk kuglerne i chokolade og spis. Velbekomme!

Sunde snickerskuglerSunde snickerskugler

snickerskugler

Print Friendly

50 kommentar

  1. De ser lækre ud – og så er der endda kun få ingredienser i :)
    Spændende med en kogebog. Jeg synes du er god til de enkle, men stadig opfindsomme, sunde opskrifter – så pøj med det, det skal i nok få noget godt ud af! :)
    /Sheila

  2. Muuuuuums!!!!

  3. Det ser virkelig lækkert ud!

  4. Mmm, de ser super indbydende ud! Chokolade og peanutbutter er og bliver altså også en af de bedste kombinationer. De må helt klart afprøves!

  5. Julie Augusta Føhn Bergmann

    noget alternativ til os der ikke ejer en minihakker?

  6. Har lige lavet dem…de er virkelig gode! Tror jeg vil prøve med lidt mindre peanutbutter næste gang:) kunne måske med noget saft af en art?
    Tak for ideen!

  7. Årh, de lyder virkelig lækre! :D :D :D

  8. Mmm, lækkert! Der er simpelthen så mange gode opskrifter på søde sager i denne tid, det er frygtelig farligt! :D

    – Sara

  9. Jeg har ofte lavet nogen hvor en del af peanuts og pb er erstattet med kogtekikærter, de kan ikke smages, men jeg synes kuglerne bliver lettere og knap så fede.

  10. Hej! Tak for en god blog!
    Kan man bruge usaltede peanuts istedet for saltede? :) På forhånd tak.

  11. De er virkelig gode. Også godkendt af sønnen på 15 år… Jeg opbevarer min peanutbutter på køl og havde svært ved at få det til at hænge sammen selvom jeg kom ekstra peanutbutter i, men en slat kogende vand gjorde en kæmpe forskel.
    Dejligt bidrag til mit nytårsfortsæt om at komme tilbage på det sundere spor.

    • Dejligt at I kan lide dem :-) Det kan være, at der er forskel på peanutbutter. Jeg er også på vej tilbage i det sunde spor, selvom min december nu ikke har været så usund.
      God aften!

  12. Julie Larsson

    Ej men det er jo helt vanvittigt så godt de smager!!! :) MUMS dem skal jeg helt sikkert lave igen og igen og igen….!!

  13. Thea Thomsen

    De ser SÅ lækre ud!! Skal til at lave dem, men er lidt i tvivl om hvordan du har båret dig ad med at overtrække kuglerne med chokolade?
    Forresten synes jeg at din blog er helt fantastisk – nok den bedste jeg er stødt på!!

    • Hej Thea!
      Mener du hvordan jeg overtrækker?
      Jeg trillede først kuglerne. Så smeltede jeg chokolade i en skål og kom kuglerne i og vendte dem rundt, til de var overtrukket med chokolade. Hvis det ikke gav dig svar, så skriv gerne igen!

      Og mange tak for den søde kommentar – dejligt at du kan lide min blog! :-)

  14. Det er nogle virkelig lækre kugler :) Mums.. Godt alternativ til alt det søde, som spises til aftenkaffen ;)

  15. Hvorlænge kan de ca holde?

  16. Jeg lavede dem i aftes, og uuuuuuuuhhmmmmm hvor smager de godt!! Selv arvingen på 12, der ellers ikke er vild med “dadel-slik” godkendte dem ;)))

  17. Hvad er der sundt ved dem :/

    • De er sundere :-) De indeholder dadler istedet for hvidt sukker. Naturligvis ikke sunde som en gulerod, men et sundere alternativ til kage.

  18. Jeg har lavet dem flere gange nu, og de er fantastiske – Men at du “kun” får 10 ud af din portion forstår jeg ikke helt – ellers er mine bare små, jeg kan fint få 20+ ud af den :)

  19. De er så lækkere, har lige lavet dem med min søn… Mit spørgsmål er … Peanutbutter er der da utrolig meget fedt i …..ikke ?
    Er de så “sunde”?
    God blok tak

    • Dejligt at I kunne bruge opskriften :-)

      Det kommer an på, hvad man tænker der er sundt – det er et sundere alternativ og det er sundt med fedt.

  20. De ser VIRKELIG gode ud!
    Kan man ikke bruge friske dadler i stedet for tørrede? :-)

  21. De er virkelig lækre de her kugler, men hvis man vil gøre dem endnu sundere kan de laves med usaltede peanuts og med et drys salt i stedet for. De saltede peanuts er ristet i olie også forsvinder det sunde ved dem.

    Fantastisk blog :)

  22. Pingback: Sunde snickers - snickers lavet med få ingredienser

  23. Pingback: Bulgursalat med kikærter, persille og feta

  24. Pingback: Små hasselnødde bidder overtrukket med chokolade - sundere slik

  25. Pingback: Opskriften på jordbærsmoothie fra Sund Dag - Stinna

  26. Hvis de skal fryses ned, vil du så vente med at overtrække dem med chokolade til de er tøet op – eller kan man godt fryse dem med chokolade?

  27. Anne de Vulpillieres

    Hvilke minihakker har du? Evt mærke? Jeg havde udfordring med at få min til at samerbejde, og endte med stavblender som heller ikke rigtig duede. Blev nødt til at komme noget vand i, også blev det noget blødt.

  28. Charlotte

    Er det muligt at du kan lægge et billede op af hvordan massen ser ud, inden den skal på køl?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*