Grønkålssalat med bulgur og tahindressing

Grønkålssalat med bulgur og tahindressing

For efterhånden nogle uger siden kom søde Michelle på besøg hos mig, hvor jeg havde lavet frokost til os. Jeg serverede denne grønkålssalat med bulgur og tahindressing og vi drak en skøn grøn smoothie til – nemlig min favorit greenie, hvor spinat var byttet ud med frisk grønkål.

Salaten er med en af mine yndlings typer dressing, nemlig dressing lavet af tahin. Jeg er vild med smagen af sesam og hvis man køber en lys tahin, så undgår man den lidt bitre smag, som mange mørke typer har. Dressingen er også god til dip eller til friske forårsruller.

Grønkålssalat med bulgur og tahindressing

★GRØNKÅLSSALAT MED BULGUR OG TAHINDRESSING (2-4 PERSONER) ★

1,5 dl ukogt bulgur

4 stængler grønkål

1/2 løg

1 dåse kikærter

1/2 granatæble

1 avocado

1 lille håndfuld frisk mynte

1 lille håndfuld frisk bredbladet persille

dressing:

2 spsk. tahin

4 spsk. vand

1-2 spsk. citronsaft

1/4 tsk. kanel

salt

1 fed hvidløg, presset

(evt. 1 tsk. agavesirup)

topping:

ristede solsikkekerner eller soyaristede solsikkekerner

Fremgangsmåde:

  1. Kog bulgur efter anvisning på posen.
  2. Imens skylles grønkål og bladene hakkes groft. Kom dem i en skål.
  3. Hak løg fint og tilsæt i skålen.
  4. Tilsæt skyllede kikærter, fintsnittet frisk mynte og persille.
  5. Imens bulgur køler af, skal dressingen laves.
  6. Bland alle ingredienserne i en lille skål og smag til med salt.
  7. Kom dressingen over i salaten og bland bulgur i.
  8. Vend det hele godt rundt.
  9. Top med granatæblekerner og avocado-tern.
  10. Velbekomme!

Grønkålssalat med bulgur og tahindressing Grønkålssalat med bulgur og tahindressing

Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*