Broccoli fladbrød – gode til toast

I dag har min eftermiddagssnack bestået af broccoli toasten på billederne her. Jeg havde et lidt trist broccoli i køleskabet, som virkelig skulle bruges i dag og derfor valgte jeg at blende det sammen med æg, lidt havregryn, olie og en smule mel og vupti, så var der broccoli fladbrød. Det er en nem måde at få brugt broccoli på og jeg tror sagtens at man kan bruge andre grøntsager.

Selve brødet tager omkring 10 minutter at lave og skal herefter bages i 30 minutter – men så er der også sundt brød, som man kan bruge til sandwich eller en lækker toast. Hvis du har mere end 1 halv-trist broccoli, så kan jeg også anbefale dig at lave disse broccoli-oste kugler, som er perfekte som en snack. 

Billederne er skudt lynhurtigt – jeg skulle jo spise toasten mens den stadig var varm :-)

★ BROCCOLI FLADBRØD – BROCCOLI TOAST (6 BRØD)

250 g finthakket broccoli

100 g havregryn

3 æg

1/2 tsk. salt

lidt peber

2 spsk. olivenolie

2 spsk. mel (hvedemel, rismel eller andet fint mel)

til toast:

ost (jeg bruger en mellemlageret variant)

hjemmelavet pesto

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180 grader (ikke varmluft).
  2. Vask broccoli godt og skær alt (pånær stokken) i små buketter.
  3. Hak det meget fint i en foodprocessor eller minihakker. Kom det i en skål.
  4. Blend havregryn til mel i minihakkeren og kom det i skålen.
  5.  Kom æg, salt, peber, olivenolie og mel i. Rør det godt sammen.
  6. Kom bagepapir på en bageplade og kom dejen herpå.
  7. Spred det ud med hænderne i en rektangel – det skal være 1/2 cm tykt.
  8. Bages i ovnen i 30 minutter.
  9. Lad det køle af og skær det med en skarp kniv (eller brug en saks) i 6 stykker.
  10. Bruges til toast eller sandwich.
  11. Velbekomme!

Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*