Sunde snickers bidder

sunde snickers

Den smukke tallerken er modtaget i gave af house doctor.

Sundere snickers bidder – kun lavet af peanuts, peanutbutter og dadler + chokolade og lidt kokosolie. Så få ingredienser skal der bruges, for at lave disse skønne snickers!

Da jeg serverede disse for min kæreste i sidste weekend, sagde han at det er noget af det bedste, jeg nogensinde har lavet. Derfor har jeg valgt at dele opskriften med jer herinde.

Egentligt er opskriften næsten den samme som mine sundere snickerskugler, men jeg synes selv at der er et eller andet over, at få det i små bars. De tager nærmest ingen tid at lave og kan fint opbevares på køl – hvis de da ikke bliver spist med det samme! Så hvis du mangler en sød snack til denne skønne lørdag, så kan disse snickers virkelig anbefales. Jeg overvejer da selv, at lave en portion mere til min kæreste.


 SUNDE SNICKERS BIDDER 

150g dadler (både de tørre og dem i æske kan bruges)

100g saltede ristede peanuts

3 spsk peanutbutter (jeg bruger en økologisk uden sukker)

60 g mørk chokolade til overtræk

1 spsk kokosolie

  1. Blend dadlerne fint – jeg brugte min minihakker. Hvis dadlerne er meget tørre, kan de kommes i kogende vand i nogle minutter, for at blive nemmere at blende.
  2. Kom peanuts og peanutbutter ved og blend til det kan hænge sammen. Massen må gerne være lidt grov.
  3. Hvis det ikke vil hænge sammen, så kom mere peanutbutter i.
  4. Kom dejen i en form – jeg brugte en lille rugbrødsform beklædt med husholdningsfilm, så det er lettere at få op.
  5. Sæt på køl – imens smeltes chokoladen.
  6. I en skål over vandbad kommes chokolade og kokosolie. Rør det sammen.
  7. Kom chokoladen ovenpå.
  8. Når chokoladen er størknet, så skæres barren ud i passende størrelse.
  9. Velbekomme – de sunde snickers bidder opbevares på køl og kan sagtens fryses.

sunde snickerssunde snickers

snickers-bidder-4

sunde snickerssunde snickers

Print Friendly

40 kommentar

  1. Årh, dem vil min kæreste helt sikkert også elske! :-) Hvor længe skal de stå på køl, før de har “sat sig”?

  2. Ann Bilde

    Jeg lavede den til min mand som en Valentine-overraskelse. Og han er begejstret. Han har allergi og har i 30 år ikke kunnet spise købe-Snickers, men de her kan han :-) Han fortæller også, at Snickers betyder fnis :-)

    • Sikke en skøn kommentar! Dejligt at din mand kunne lide disse snickers! :-) Herhjemme bliver min kæreste også altid så glad, når jeg laver noget ala snickers!

  3. Har lige lavet dem, og de smager fantastiske :-D Tusind tak for opskriften :)

  4. Jeg lavede dem til min fødselsdag i dag, og de blev super gode! Opskriften kan varmt anbefales.

    Jeg startede dog med at blende dadler og peanutbutter, hvorefter jeg rørte de hele peanuts i, og det fungerede også glimrende :)

  5. Ann-Kristin

    Endnu en yndlingsopskrift fra din skønne blog Tak for inspiration

  6. Pingback: Mine køkkenmaskiner - Stinna

  7. Hej Stinna,
    Jeg glæder mig til at prøve den her opskrift, men er kokosolien strengt nødvendig eller kan man lave dem uden? Hvad gør kokosolien? :)

    • Kokosolie bidrager til konsistens, så jeg tror du kan prøve med en anden olie – men den skal være smagsneutral? :-)
      Men jeg vil anbefale at bruge kokosolie.

  8. Theresa

    Kan man bruge usaltet peanuts og evt tilføje lidt salt?

  9. De er simpelthen SÅ lækre. Tusinde tak for opskriften,

  10. Pingback: Små hasselnødde bidder overtrukket med chokolade - sundere slik

  11. Charlotte

    Et hurtigt spørgsmål fra en langtidsplanlægger, der skal stå for dessert til mange mennesker i sommerferien: Kan de fryses?

  12. Ditte Klitgaard

    Stinna!! Den her opskrift er min nye yndlingsopskrift!

    Jeg har en meget sensitiv smagssans (det er egentligt lugtesans, men det er igennem den vi smager ting, som ikke kun er sur, sødt, salt, osv), derfor er det mange sundere opskrifter, hvor mange siger at det smager LIGE PRÆCIS SOM ….

    Derfor var jeg lidt skeptisk med den her opskrift (selvom jeg generelt ELSKER dine opskrifter!!), fordi Snickers er min yndlingschokolade, men for første gang er jeg blevet mundlam!
    De smager ikke bare af Snickers – DE SMAGER BEDRE!!

    Tusinde tak til din kæreste der fik dig til at sætte opskriften på bloggen! Og tak for DIG! :)

    • Hej Ditte, hvor er det skønt at du kan bruge opskriften! Mange mange tak for den fine kommentar :-)
      Hvor er jeg glad for at du synes de smager bedre end snickers – det synes jeg nemlig også!

  13. Ditte Klitgaard

    * LIGE PRÆCIS SOM… Sådan smager det bare ALDRIG for mig og jeg er blevet skuffet så mange gange, så jeg prøver at tænke på det som helt sit eget og ikke “smager som” noget andet.

  14. kan man bruge andet end dadler??

  15. Kan man bruge mandler og mandelsmør i stedet for peanuts og peanutbutter?

  16. Tak for endnu en lækker opskrift.
    Hvilken minihakker bruger du? Det klistrer altid helt fast for mig.

    • Dejligt at du kan bruge opskriften :-) Jeg bruger en to-bladet fra Kenwood. Mener den kostede omkring 150kr og gør arbejdet ganske fint!

  17. Topper du med peanuts på toppen efter du har puttede chokoladen på?

  18. Jeg vidste ikke at der var sten i dadler :( det fandt jeg så ud af. Fik pillet de fleste ud, men tror et par af dem blev blendet lidt. Gad vide om der sker noget ved at spise det

  19. De bedste snickers ever – jeg er ikke vild med de “rigtige” men dine er helt fantastiske.
    Hele familien elsker dem og de er nu laver til min tøsefødselsdag imorgen.
    Har lavet en lille video da jeg lavede dem og lavet en blogindlæg på min blog “byguldager- +45 er man så voksen ?” og lavede et link til din skønne blog.
    Tusind tak for en dejlig og inspirerende blog. kh Vibeke

  20. Pingback: De 10 mest læste indlæg i 2016 - Stinna

  21. Kan man lave en slags sund karamel og putte på før chokoladen?

  22. De er helt fantastiske jeg elsker dem spiser den når jeg her helt slik sulten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*