Citronmoussekage med nøddebund

citronmoussekage

I dag vil jeg gerne dele opskriften på den skønne citronmoussekage, som jeg bagte sammen med min moster i weekenden. Når jeg bager sammen med min moster, så bager vi uden gluten og mælk. Min moster tåler ikke dette, så hvis du også prøvet at undgå mælk og gluten, så er denne opskrift lige noget for dig – og så er den også vegansk!

Kagen smagte SÅ godt. Den har en fin balance af den søde bund, hvor både mandler og chokolade giver lidt knas. Moussen er frisk og en smule syrlig og passer perfekt til bunden!

Bunden i citronmoussekagen er lavet af mandler, dadler og mørk chokolade. Til den lyse mousse er der anvendt et par ingredienser, som jeg aldrig har bagt med før. Moussen lavet af sojafløde, citron, agar agar og lidt agavesirup. Hvis du, som jeg, ikke har bagt en vegansk mousse kage før, så er sojafløde brugt istedet for almindelig fløde og for at gøre det piskede flødeskum ekstra stift, er der tilsat agar agar – dette er lavet af alger og fungerer lidt som husblas.

Normalt bager jeg ikke kager med ingredienser man ikke lige kan få i et lokale supermarked, men dette må blive en undtagelse. Kagen blev nemlig så god, at den er en tur i helsekosten for. Faktisk overvejer jeg at lave denne kage til min fødselsdag, så hele familien kan spise kagen.

Opskriften er inspireret af den veganske blogger Mia, som har lavet et hindbærfyld istedet for citronmousse. Vi valgte dog at tilsætte fine friskeplukkede hindbær på toppen istedet og endte med en skøn citronmoussekage.

citronmoussekage

Nu til opskriften. Som nævnt ovenfor, så er dette en lidt anden type kage end dem jeg normalt bager. Her er der lige lidt flere ting man skal gøre, men det er ikke svært. Hvis din citronmousse klumper en smule når den blandes med sojaflødeskummet, så fortvivl ikke – man vil ikke kunne smage det, når det kommes på kagebunden.

★ CITRONMOUSSEKAGE MED MANDELBUND ★

bund

200g mandler

1/2 tsk vanillepulver

1 spsk kokosolie

lidt salt

150g dadler uden sten (dem fra papæske)

40g mørk chokolade

fyld

saft af 2 økologiske citroner

skal af 1 citron (dem skallen fra den anden til pynt!)

3 spsk agavesirup / honning

250g sojafløde

2 tsk agar agar

Fremgangsmåde:

  1. Først laves bunden.
  2. Mandler blendes fint, de skal næsten være som mel.
  3. Blend dadler, kokosolie, vanillepulver og salt sammen.
  4. Bland dette med mandlerne og grofthakket chokolade.
  5. Kommes i en rund springform beklædt med bagepapir – vores var 24cm i diameter.
  6. Nu skal fyldet laves.
  7. Kom citronsaft, citronskal og honning i en gryde.
  8. Lad dette koge 1 minut. Si det og kom væsken tilbage i gryden.
  9. Tilsæt nu agar agar. Lad det koge i ca. 2 minutter, mens du rører godt rundt.
  10. Lad det nu køle af i 5 minutter, men det skal stadig være lunt.  Imens piskes skummet stift.
  11. Bland sojaflødeskummet med indholdet fra gryden. Bland det forsigtigt.
  12. Kom fyldet på bunden og sæt kagen på køl og spis kagen, når den er helt afkølet.
  13. Vi pyntede kagen med fine hindbær og citronstrimler.
  14. Velbekomme!

citronmoussekagecitronmoussekage
citronmoussekage
citronmoussekage citronmoussekage-6


Print Friendly

12 kommentar

  1. Hvor LÆKKERT! Det ser simpelthen bare så smukt ud.
    Jeg må også i gang med at få brugt noget af det agar agar jeg har liggende

  2. Mums, hvor ser den enormt god ud! Tror du man vil kunne lave den med alm. fløde og så erstatte agar agar med husblas?

  3. Hej :-) jeg kan se, at du skriver i opskriften at agar er ligesom husblas. Hvor mange husblas skal jeg bruge? Har ikke lige agar herhjemme.

    Glæder mig sådan til, at lave den senere!
    Kh. Hilal

  4. Aha okay. Tak for hurtig svar :-) melder gerne tilbage, efter jeg har lavet kagen. Det håber jeg også – god dag!

  5. Den smager himmelsk!

  6. Pingback: Små chokolademousse desserter med chiafrø - Stinna

  7. Hej Stinna. Ser først din kommentar nu :-) ja, det fungerede ganske fint! Jeg brugte 3 husblas Sidsel :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*