Veganske bananmuffins

af Stinna

vegansk bananmuffins

Små sundere veganske muffins. Jeg er jo ikke veganer, men er istedet vegetar. Men alligevel synes jeg det er meget spændende, at prøve at lave veganske opskrifter i mit lille køkken.

Ét spørgsmål jeg ofte får her på bloggen er, hvad man kan erstatte æg med i mine opskrifter. Jeg har endnu ikke prøvet med hørfrø-æg osv, men har i denne opskrift bare undladt æg og alligevel fået lækre sundere muffins.

Disse muffins er ret kompakte i konsistensen, men de smager virkelig skønt og min kæreste var helt vild med dem. Så hvis du gerne vil prøve at bage uden æg, så kan jeg anbefale dig disse.

Hvis du er lidt nysgerrig på, hvorfor jeg mon er vegetar, så skrev jeg dette indlæg for længe siden: Hvorfor er du vegetar?

Veganske bananmuffins

Ret: Bagværk
Køkken: Vegansk
Forfatter: Stinna
No ratings yet

Ingredienser

  • 200 g havregryn
  • 300 g banan
  • 1 tsk vanille
  • 1 spsk kokosolie smeltet
  • 1 spsk peanutbutter
  • 2 dl soyamælk
  • 1 spsk sirup / 3 dadler / andet sødende
  • 50 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Blend bananer til mos.
  • Tilsæt havregryn, vanille, kokosolie, peanutbutter, soyamælk og sirup. Rør det godt rundt.
  • Tilsæt mørk chokolade og rør rundt.
  • Kommes i muffinsforme, gerne silikoneforme.
  • Bages ved 200g i ca. 15 min. Der kan være forskel på ovne, så hold øje med dem.

veganske-bananmuffins-2

veganske-bananmuffins-3

15 Kommentarer

Pernille Karlsen 25. maj 2016 - 09:20

Åhh sådan en kunne jeg godt lige spise nu (eller to ;))

Reply
Stinna 25. maj 2016 - 19:05

Du må igang med at bage – de er virkelig nemme! :-)

Reply
Nanna 26. maj 2016 - 12:43

Hej Stinna,
Ved du om disse er egnet til frys? Det ville jeg umiddelbart tro de er, men kunne være du vidste det mere præcist :-)

Reply
Stinna 26. maj 2016 - 19:12

Hej Nanna – det tror jeg sagtens du kan! Men jeg har aldrig prøvet at fryse dem :-)

Reply
Jeanette 27. juni 2016 - 21:14

kan man bruge mandelmælk ?

Reply
Stinna 27. juni 2016 - 21:19

Hej, det tror jeg sagtens.

Reply
Dorthe 2. oktober 2016 - 14:54

Ser lækkert ud :-) Men er jeg så den eneste, der ikke kan se, hvor meget mørk chokolade, der skal i?

Reply
Stinna 2. oktober 2016 - 15:58

Hov – det er bare 50g mørk chokolade :-)

Reply
Dorthe 2. oktober 2016 - 16:00

Tak Stinna for hurtigt svar.. så blev det pludselig bagedag :-)

Reply
Liva 5. oktober 2016 - 07:02

Hvor mange muffins bliver opskriften til? :-)

Reply
Stinna 6. oktober 2016 - 11:20

Hej, jeg mener det er 6 muffins :-)

Reply
Ditte 3. april 2019 - 09:29

Hvis de er lidt kompakte er det en god ide at putte en tsk bagepulver i, også i dine veganske pandekager

Reply
Stinna 5. april 2019 - 09:19

Hej Ditte, tak for tippet :)

Reply
Mette 11. december 2021 - 22:21

De smager virkelig godt! De blev dog lidt klæg så fortryder jeg ikke kom nogle nødder i for at give lidt crunch. Og så var det godt jeg kom lidt bagepulver i :)

Reply
Stinna 16. december 2021 - 09:09

Hej, dejligt at de smager godt. Men øv at de blev lidt klæge. Prøv evt. at skrue lidt ned for ovnen næste gang :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.