Veganske bananmuffins

vegansk bananmuffins

Små sundere veganske muffins. Jeg er jo ikke veganer, men er istedet vegetar. Men alligevel synes jeg det er meget spændende, at prøve at lave veganske opskrifter i mit lille køkken.

Ét spørgsmål jeg ofte får her på bloggen er, hvad man kan erstatte æg med i mine opskrifter. Jeg har endnu ikke prøvet med hørfrø-æg osv, men har i denne opskrift bare undladt æg og alligevel fået lækre sundere muffins.

Disse muffins er ret kompakte i konsistensen, men de smager virkelig skønt og min kæreste var helt vild med dem. Så hvis du gerne vil prøve at bage uden æg, så kan jeg anbefale dig disse.

Hvis du er lidt nysgerrig på, hvorfor jeg mon er vegetar, så skrev jeg dette indlæg for længe siden: Hvorfor er du vegetar?

veganske-bananmuffins-2

 VEGANSKE BANANMUFFINS 

200g havregryn

300g banan

1 tsk vanille

1 spsk kokosolie, smeltet

1 spsk peanutbutter

2 dl soyamælk

1 spsk sirup / 3 dadler / andet sødende

50g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

  1. Blend bananer til mos.
  2. Tilsæt havregryn, vanille, kokosolie, peanutbutter, soyamælk og sirup. Rør det godt rundt.
  3. Tilsæt mørk chokolade og rør rundt.
  4. Kommes i muffinsforme, gerne silikoneforme.
  5. Bages ved 200g i ca. 15 min. Der kan være forskel på ovne, så hold øje med dem.

 

veganske-bananmuffins-3

 

 

 

Print Friendly

11 kommentar

  1. Åhh sådan en kunne jeg godt lige spise nu (eller to ;))

  2. Hej Stinna,
    Ved du om disse er egnet til frys? Det ville jeg umiddelbart tro de er, men kunne være du vidste det mere præcist :-)

  3. Jeanette

    kan man bruge mandelmælk ?

  4. Ser lækkert ud :-) Men er jeg så den eneste, der ikke kan se, hvor meget mørk chokolade, der skal i?

  5. Tak Stinna for hurtigt svar.. så blev det pludselig bagedag :-)

  6. Hvor mange muffins bliver opskriften til? :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*