Sunde banan-chokolade trøfler

Sunde banan-chokolade trøflerIgår blev jeg ramt af en stor trang til noget sødt, som gerne skulle smage af chokolade og banan – som jo virkelig er en lækker kombination. Hvorfor så ikke kombinere disse to ingredienser med min tredje store kærlighed, nemlig peanutbutter.

Idéen var lidt, at lave nogle kugler som smager syndigt, men ikke indeholder alle de dadler, som dadelkugler gør. Derfor blev det til disseSunde banan-chokolade trøfler De forsvandt virkelig hurtigt herhjemme, selvom de mætter meget.

Hvis du ikke synes at banan søder nok, så tilsæt lidt honning eller andet sødende. Jeg opbevarer dem på køl.

De fungerer ret fint som en lille sød snack på en eftermiddag efter en lang dag på studiet!


 

SUNDE BANAN-CHOKOLADE TRØFLER (10 STK.)

100g mandler

2 små bananer

2 spsk kakao

2 tsk peanutbutter

2 tsk kokosfibermel (alternativt kan havregryn muligvis bruges)

100g mørk chokolade

  1. Blend mandler, bananer, kakao og peanutbutter.
  2. Sæt massen i fryseren.
  3. Imens smeltes chokoladen til overtræk.
  4. Tril kuglerne og overtræk med chokolade.
  5. Sæt på køl indtil chokoladen er stivnet.
  6. Opbevares på køl.
  7. Velbekomme!

banantrøffel-6 banantrøffel

 

Print Friendly

26 kommentar

  1. De ser virkelig lækre ud. Det er rigtig dejligt med en opskrift uden dadler.

    Kh.
    Anne-Marie

    • Mange tak skal du have :-)
      Ja, jeg ved at mange ikke bryder sig særligt om dadler – derfor forsøgte jeg denne gang uden :-)
      Hav en dejlig dag!

  2. Ann-Kristin

    Har lige lavet dem her, og de er virkelig lækre

  3. Pingback: Lakridstrøfler |

  4. Nu hvor de lyder lækre, ja og så set de jo også bare mega lækre ud.
    – tror du mandlerne vil kunne erstattes af mandelsmør?
    Har nemlig sådan et glas stående, ja faktisk også hasselnøddesmør og det ville nok heller ikke være dumt ;)

    God søndag Stinna

    Kh maria

    • Tak skal du have! Jeg tror faktisk at mandelsmør vil være utroligt lækkert – måske med en smule hakkede hasselnødder i?
      Skriv gerne hvordan de bliver – herhjemme forsvandt de for hurtigt!
      God dag Maria :-)

  5. Ser vildt lækre ud!
    Dem skal jeg klart afprøve, dog vil jeg prøve og se hvordan de bliver hvis man undlader peanutbutter og bruges havregryn i stedet for melen.

    Men en tanke jeg har gjort mig omkring disse kugler, allerede da jeg selv overvejede hvordan man gjorde, var om ikke bananerne bliver gamle og klamme indeni dem hurtigt? Du ved ligesom bananskiver bliver brune efter meget kort tid, hvis de bare ligger?

    • Hej :-)
      Tak skal du have!
      Jeg ved det desværre ikke, da de herhjemme blev spist på 2 dage ;-) Men jeg kommer dem i køleskabet. Så synes jeg ikke, at det bliver dårligt. Hvis man laver en rawcake med banan, kan den også stå nogle dage på køl. Håber det var svar nok.

  6. Jeg lavede disse i dag, og mums de var lækre :)

    Havde dog problemer med at forme kuglerne og overtrække dem med chokolade… Massen var ikke fast nok til at forme, synes jeg..? Har den mon været for kort tid i fryseren? Eller skal der mere kokosfibermel/havregryn i, end der står i opskriften (2 tsk. lyder ikke af meget…)?

    Hvordan putter du chokolade på? Triller du dem bare i den smeltede chokolade, eller “hælder” du den over med en ske?

  7. Det ser dejligt ud – en skøn inspiration :-) God aften!
    Kh Cathrine fra http://www.cathrineyoga.dk

  8. Marianne Rudolfsen

    De er vildt lækre.. Kom lidt lakridspulver i dejen, og lidt uden på chokoladen… Uhmm..

  9. Maja Poulsen

    Hvordan former du til kugler?
    jeg synes bare det er en blød masse?
    Hvor længe har du det i køleskabet/fryser?
    Men super opskrifter!

    • jeg synes egentlig at mine blev OK faste. Jeg satte dem i fryseren, måske 1/2 times tid :-)
      Ellers kom lidt mere kokosfibermel i, hvis du har for meget væske. Der kan jo være forskel på størrelsen af bananerne :-)

  10. Maja Poulsen

    Okay tak :-)
    Formede du dem med fingrene? og dypede du eller hældte chokoladen over dem? ;-)

  11. Stephanie

    Anbefaling:
    Sæt aldrig chokolade til at størkne på køl! Det (sammen med for høje temperature i smeltningen) kan give chokoladen en let hvidligt skær, som jeg synes at kunne ane på billederne.

    Jeg laver en portion senere i dag ;-)

  12. Jane Hammershøj

    Åh dejligt med en opskrift uden dadler den skal klart prøves

  13. Jeg er lige begyndt at følge din hjemmeside – har allerede nåede at gemme jeg ved ikke hvor mange af dine opskrifter på min computer til femtids brug. De ser SÅ lækre ud!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*