Vegetarisk indisk curry – med kartofler og kokosmælk

Vegetarisk indisk curry

Vegetarisk indisk curry – serveret med brune ris og hjemmelavet groft naanbrød. Som I måske har opdaget, så er jeg ret vild med indisk mad for tiden. Faktisk laver jeg det flere gange om ugen og min kæreste har allerede spurgt, om vi ikke snart har spist nok indisk mad. Det har vi ikke, for jeg synes simpelthen at det indiske køkken har de mest fantastiske krydderisammensætninger og jeg elsker at eksperimentere med de anderledes smage. For eksempel er der i denne curry både kanel, spidskommen og koriander. Det lyder en smule sært, men når det laves i en ret som denne, så giver det bare en skøn smag sammen med de andre krydderier og det smager ikke som en underlig type kage.

Normalt ville jeg servere denne ret med creme fraiche eller en raita-dressing. Den får I opskriften på inden længe, da jeg lavede en ude hos min far i sidste weekend, som virkelig blev god! I må dog nøjes med den vegetariske indiske curry i dag og måske bage de lynhurtige og nemme naanbrød til.

Vegetarisk indisk curry

Retten her minder en smule om den ret jeg lavede i sidste uge, nemlig Rajma- vegansk indisk ret med kidneybønner og garam masala. Denne vegetarisk indisk curry er dog lidt mere mild og cremet i smagen, da der er tilsat kokosmælk og kartofler. Derudover er den lidt mere flydende, da der er mere sauce i denne ret. Spis den med ris til, det smager skønt!

★VEGETARISK INDISK CURRY (4 PERSONER) ★

400 g kartofler (ukogte)

1 løg

2 fed hvidløg

1 rød peberfrugt

olie til stegning

1,5 spsk. garam masala

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. stødt koriander

1 tsk. kanel

1/2 tsk. stødt kardemomme

1 knivspids nelliker

1 dåse hakkede tomater

1 stor dåse kokosmælk

2 dl vand (muligvis mere)

1 dåse kidneybønner

1 dl røde linser

salt

Brune ris til 4 personer

Naanbrød

friske koriander til topping

Fremgangsmåde:

  1. Vask kartofler og skær dem i halve.
  2. Kog dem i letsaltet vand i 10 minutter. Imens startes der på curryen.
  3. Hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt i tern.
  4. Kom olie på en dyb pande (eller gryde) og tilsæt løg, hvidløg og alle krydderierne.
  5. Lad det stege, til løgene er blevet lidt møre.
  6. Hæld vandet fra kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Tilsæt dem på panden.
  7. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk, vand, kidneybønner og røde linser.
  8. Lad retten koge, til kartofler og røde linser er kogt færdige.
  9. Der skal muligvis tilsættes mere vand, da både kartofler og linser suger en del væske.
  10. Lad det simre på komfuret, mens der koges ris.
  11. Smag retten til med salt.
  12. Serveres i en skål med brune ris, naanbrød og lidt friske koriander på toppen.
  13. Velbekomme!

Vegetarisk indisk curry Vegetarisk indisk curry

 

 

Print Friendly

5 kommentar

  1. Virkelig lækker ret!
    Jeg tilføjede lidt kylling sammen med løg og krydderier og en smule chiliflager, det blev super godt. ☺️

  2. Lotte Madsen

    Hvornår skal peberfrugterne i?

  3. Lotte Madsen

    Hejsa.
    Hvornår skal peberfrugten i?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*