Bønner stegt i ingefær og soya

Edamamebønner stegt i ingefær og soya

Edamamebønner og grønne bønner stegt i ingefær og soya. Forleden lavede jeg disse bønner til aftensmad og de blev virkelig et hit herhjemme. Faktisk var vi så vilde med dem, at jeg straks lavede endnu en portion, så der også var til madpakken.

Retten er virkelig nem at lave og tager omkring 10 min at lave. Jeg er inde i en ret god grøntsags-periode lige pt, hvor jeg hver dag får spist en masse lækkert grønt og en masse bønner. Jeg har ellers været inde i en periode, hvor jeg ikke helt har kunnet finde inspirationen til grønne retter, men har haft mere lyst til at bage en masse kage. Det kender vi alle vel?

Læs også Edamamebønne-salat med pesto og hvedekerner og Edamame hummus.

Edamamebønner stegt i ingefær og soya

Nå. Men lige for tiden er det især edamamebønner og broccoli der hitter hos mig. Hvis du ikke kender til edamamebønner, så er det de grønne bønner, som man ofte får i forbindelse med sushi. De kaldes også for sojabønner. De smager virkelig godt og har en lidt anden konsistens end almindelige bønner, som mange godt kan synes er lidt melede – det er disse ikke.

Nu til opskriften. Herhjemme spiste vi bønnerne med frisk broccoli til, men ellers kan du sagtens koge brune ris og servere til.

BØNNER STEGT I INGEFÆR OG SOYA (2 PERSONER) 

100g grønne bønner (frosne)

200g edamamebønner (også fra frost, uden skræl)

1 x 1 cm frisk ingefær, fint hakket

1 fed hvidløg, fint hakket

1 spsk sød chili sauce

2 tsk soya sauce

olie til stegning

Fremgangsmåde:

 

  1. Kom edamamebønner i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå i 2 min og hæld vandet fra.
  2. Kom olie på en pande.
  3. Tilsæt ingefær og hvidløg. Lad det stege lidt.
  4. Tilsæt grønne bønner og edamamebønner.
  5. Til sidst tilsættes chili sauce og soya sauce. Smages til med soya.
  6. Serveres evt. med ris.
  7. Velbekomme. 
    Edamamebønner stegt i ingefær og soya Edamamebønner stegt i ingefær og soya Edamamebønner stegt i ingefær og soya
Print Friendly

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*