Go Back
Udskriv

Pizzaboller

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Antal 12 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3,5 dl koldt vand
  • 1 tsk. sukker
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1,5 tsk. salt
  • 500 g hvedemel

Topping

  • 150 g pizzasauce
  • 100-150 g revet mozzarellaost

Sådan gør du

Dej

  • Start med at opløse gær i vand. Jeg bruger min røremaskine. Tilsæt sukker og rør det rundt.
  • Tilsæt nu olie, salt og hvedemel. Ælt dejen til den er klat og smidig. Kom et fugtigt klæde over dejen og lad den hæve 1 time et lunt sted.
  • Del dejen i 12 lige store dele og tril dem til boller.
  • Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn (dvs. over-og undervarme).
  • Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem en smule flade.
  • Fordel pizzasauce og revet ost på toppen af bollerne. Lad dem hæve 20-30 minutter.
  • Bag bollerne midt i ovnen i cirka 20 minutter. Hold øje med dem - der er forskel på ovne. De skal være gennembagte og gyldne. Prøv at banke på dem under bunden - de skal lyde hule.
  • Lad bollerne køle af og spis derefter. Velbekomme.

Noter

Tip: Der er stor forskel på, hvor meget væske hvedemel suger. Så hvis din dej er alt for klistret, skal du tilsætte en smule mere mel. Tilføj derfor gerne mel lidt ad gangen, så du sikrer at din dej hverken er for tør eller for våd.