Go Back
+ servings
Grøntsagslasagne
Udskriv

Grøntsagslasagne

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 6 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

Grøntsagssauce

  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. squash (cirka 350g)
  • 3 stk. gulerødder
  • 4 stk. store tomater
  • 1 stk. gul peberfrugt
  • 1 stk. grøn peberfrugt
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. tørret timian
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 1 lille tsk. groft salt
  • 1 drys peber

Mornaysauce

  • 50 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3 dl mælk (jeg bruger sødmælk)
  • lidt revet muskatnød
  • 100 g revet ost (fx mozzarella eller cheddar)
  • salt og peber

Resten

  • 1 pakke lasagneplader (gerne fuldkorn)

Sådan gør du

Grøntsagssauce

  • Kom løg og hvidløg i en foodprocessor. Hak det fint. Kom det i en skål.
  • Hak resten af grøntsagerne i foodprocessoren. De kan nok ikke hakkes på én gang.
  • Kom en smule olie i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege lidt.
  • Tilsæt nu resten af grøntsagerne. Lad det stege i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
  • Tilsæt tomatpuré, dåserne med hakkede tomater, bouillon og krydderierne. Lad saucen koge i 30-60 minutter (uden låg). Tilsæt mere vand, hvis det bliver nødvendigt. Smag til med salt.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft, når der er 20 minutter til lasagnen skal i ovnen.

Mornaysauce

  • Imens grøntsagssaucen koger, er det tid til at lave mornaysauce. Lav den de sidste 10 minutter, inden grøntsagssaucen er færdig. Smelt smør i en lille gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen.
  • Tilsæt nu mælk og rør godt rundt, til saucen begynder at blive lidt tyk.
  • Tilsæt lidt revet muskatnød, ost, salt og peber. Rør godt rundt og tag gryden af varmen.

Grøntsagslasagne

  • Kom lidt olie i et ildfast fad. Kom et lag lasagneplader nederst. Derefter et lag grøntsagssauce og lidt mornaysauce, som fordeles med en ske. Fortsæt sådan, til der ikke er mere sauce. Slut med et lag grøntsagssauce og mornaysauce.
  • Bag lasagnen i ovnen i 30 minutter. Hvis den bliver for mørk, så kom blot et stykke stanniol over.

Noter

Tip: Du kan også toppe lasagnen med lidt revet ost, hvis du ønsker mere ost i din grøntsagslasagne.