Go Back
Udskriv

Grønkålssalat med bagt blomkål og tahindressing, feta og granatæblekerner

Ret Salat
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Forfatter Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

Bagte blomkål

  • blomkål
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2-1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. kanel

Tahindressing

  • 2 spsk. tahin Brug en lys variant
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2-3 spsk. vand
  • 1 fed hvidløg
  • salt

Salat

  • 2 håndfulde grønkål
  • 1 avocado
  • 1 granatæble
  • feta/salatost
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

Bagte blomkål:

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær blomkål i mindre stykker. Vend det sammen med olie, spidskommen, salt og kanel. Det skal vendes godt rundt.
  • Fordel blomkål på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages i 10-15 minutter, til det er lidt gyldent.
  • Imens laves tahindressingen. Bland alle ingredienserne i en skål. Bland det godt sammen med en ske. Dressingen skal være rimelig tyk, men skal kunne fordeles i salaten. 
  • Kom grønkål i en skål og kom dressingen over. Masser dressingen ind i kålen - jeg brugte hænderne. 
  • Hak rødløg og bredbladet persille. Skær avocado i tern. Fjern kernerne fra granatæblet.
  • Når blomkål er færdigt køles det af lidt, til det er lidt lunt. 
  • Kom grønkål på et fad. Top med bagte blomkål, rødløg og bredbladet persille. Vend det lidt rundt. 
  • Salaten toppes med avocado, granatæblekerner og feta.
  • Velbekomme.