Go Back
Udskriv

Citronmoussekage

Ret Bagværk
Køkken Vegansk
Forfatter Stinna

Ingredienser

bund

  • 200 g mandler
  • 1/2 tsk vanillepulver
  • 1 spsk kokosolie
  • lidt salt
  • 150 g dadler uden sten dem fra papæske
  • 40 g mørk chokolade

fyld

  • saft af 2 økologiske citroner
  • skal af 1 citron dem skallen fra den anden til pynt!
  • 3 spsk agavesirup / honning
  • 250 g sojafløde
  • 2 tsk agar agar

Sådan gør du

  • Først laves bunden.
  • Mandler blendes fint, de skal næsten være som mel.
  • Blend dadler, kokosolie, vanillepulver og salt sammen.
  • Bland dette med mandlerne og grofthakket chokolade.
  • Kommes i en rund springform beklædt med bagepapir - vores var 24cm i diameter.
  • Nu skal fyldet laves.
  • Kom citronsaft, citronskal og honning i en gryde.
  • Lad dette koge 1 minut. Si det og kom væsken tilbage i gryden.
  • Tilsæt nu agar agar. Lad det koge i ca. 2 minutter, mens du rører godt rundt.
  • Lad det nu køle af i 5 minutter, men det skal stadig være lunt.  Imens piskes skummet stift.
  • Bland sojaflødeskummet med indholdet fra gryden. Bland det forsigtigt.
  • Kom fyldet på bunden og sæt kagen på køl og spis kagen, når den er helt afkølet.
  • Vi pyntede kagen med fine hindbær og citronstrimler.
  • Velbekomme!