Go Back
Nutella brownie
Udskriv

Nutella brownie

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Forfatter Stinna

Equipment

  • Form - cirka 22 x 32 cm.

Ingredienser

  • 120 g smør
  • 120 g chokolade (70-80%)
  • 150 g Nutella
  • 150 g brun farin
  • 150 g sukker
  • 3 stk. æg
  • 100 g hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 drys salt
  • 2 spsk. kakao
  • 80 g chokolade (70-80%), grofthakket

Nutella ganache

  • 100 g nutella
  • 2-3 spsk. piskefløde
  • 1 drys flagesalt

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader (alm. ovn).

Nutella brownie

  • Start med at smelte smør og chokolade sammen i en gryde eller vandbad - ved svag varme. Rør derefter Nutella i og lad det køle af.
  • Pisk sukker, brun farin og æg sammen. Pisk chokoladeblandingen i.
  • Vend mel, vaniljesukker, salt og kakao i. Vend til sidst grofthakket mørk chokolade i.
  • Fordel dejen i et ildfast fad med bagepapir i. Formen skal være cirka 22 x 32 cm. Jeg bruger et metalfad.
  • Bages i 25-30 minutter midt i ovnen. Prik i den med en gaffel. Der skal hænge lidt kagedej ved, men må endelig ikke blive bagt for meget. Det er meningen, at den skal være lidt underbagt i midten – uden at være flydende.
  • Lad herefter brownien køle helt af.

Nutella ganache

  • Imens kagen køler af laves Nutella ganache. Kom Nutella og fløde i en gryde. Rør det sammen ved svag opvarmning. Smør ganachen på den afkølede kage. Drys med en smule flagesalt.
  • Velbekomme.

Noter

Tip: En brownie er bedst en del timer efter, at den er bagt. Bag derfor gerne kagen dagen i forvejen og opbevar den på køl, til den skal spises.