Go Back
+ servings
Blomkålstærte
Udskriv

Blomkålstærte

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

Tærtebund

  • 1 dl groft mel (fx fuldkornshvedemel eller grahamsmel)
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl creme fraiche eller skyr
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/2 tsk. groft salt

Stegte grøntsager

  • 10 stk. cherrytomater
  • 2 stk. porrer (små / mellem)
  • 300 g rå blomkål
  • 2 spsk. olivenolie til stegning

Æggemasse

  • 100 g hytteost
  • 4 stk. æg
  • 70 g salatost
  • 1 drys peber
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 lille tsk. salt

Sådan gør du

Tærtebund

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
  • Bland alle ingredienserne i en skål.
  • Bland et hele godt sammen. Dejen må gerne være en smule klistret. Smør en form med olie. Alternativt kom bagepapir i.
  • Kom dejen i formen og pres dejen ud med fingrene. Ellers kan du rulle dejen ud på et køkkenbord drysset med mel. Prik dejen med en gaffel. Forbag tærtebunden i 10 minutter i den forvarmede ovn.

Grøntsagsfyld

  • Skær tomater i kvarte og porre i tynde skiver. Skær blomkål i små buketter.
  • Kom olie på en pande og steg grøntsagerne i 5-10 minutter. De skal ikke blive brune - så rør godt i dem undervejs. Kom grøntsagerne over den forbagte tærtebund.

Æggemasse

  • Kom alle ingredienserne i en skål. Rør det godt rundt. Fordel æggemassen i den forbagte tærtebund. Vend lidt rundt, så massen fordeles mellem grøntsagerne.
  • Tærten bages til fyldet er stivnet og gyldent. Hold øje med den – bages i 30-40 minutter. Prik gerne lidt i den – der skal ikke være en masse væske, så skal den have lidt længere.