1dlgroft mel (fx fuldkornshvedemel eller grahamsmel)
2dlhvedemel
1dlcreme fraiche eller skyr
1/2dlolivenolie
1/2tsk.groft salt
Stegte grøntsager
10stk.cherrytomater
2stk.porrer (små / mellem)
300grå blomkål
2spsk.olivenolie til stegning
Æggemasse
100ghytteost
4stk.æg
70gsalatost
1dryspeber
1tsk.tørret timian
1lille tsk.salt
Sådan gør du
Tærtebund
Start med at tænde ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
Bland alle ingredienserne i en skål.
Bland et hele godt sammen. Dejen må gerne være en smule klistret. Smør en form med olie. Alternativt kom bagepapir i.
Kom dejen i formen og pres dejen ud med fingrene. Ellers kan du rulle dejen ud på et køkkenbord drysset med mel. Prik dejen med en gaffel. Forbag tærtebunden i 10 minutter i den forvarmede ovn.
Grøntsagsfyld
Skær tomater i kvarte og porre i tynde skiver. Skær blomkål i små buketter.
Kom olie på en pande og steg grøntsagerne i 5-10 minutter. De skal ikke blive brune - så rør godt i dem undervejs. Kom grøntsagerne over den forbagte tærtebund.
Æggemasse
Kom alle ingredienserne i en skål. Rør det godt rundt. Fordel æggemassen i den forbagte tærtebund. Vend lidt rundt, så massen fordeles mellem grøntsagerne.
Tærten bages til fyldet er stivnet og gyldent. Hold øje med den – bages i 30-40 minutter. Prik gerne lidt i den – der skal ikke være en masse væske, så skal den have lidt længere.