Go Back
+ servings
Græsk kartoffelsalat
Udskriv

Græsk kartoffelsalat

Ret Salat
Køkken Græsk, Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

Bagte kartofler

  • 700 g kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. tørret timian

Salat

  • 1 stk. agurk
  • 2 stk. rødløg
  • 250 g tomater (store)

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sirup eller sukker
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 håndfuld finthakket frisk dild
  • 1 tsk. finthakket frisk mynte
  • 1 tsk. finthakket frisk timian
  • 1 tsk. finthakket frisk oregano
  • salt og peber

Topping

  • 100 g salatost eller fetaost

Sådan gør du

Bagte kartofler

  • Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).
  • Start med at vaske kartoflerne og skær dem i både.
  • Hæld olie og timian over kartoflerne. Vend dem godt rundt og bag dem midt i ovnen i cirka 30 minutter.

Salat

  • Skær agurk og rødløg i tynde skiver. Skær tomater i halve og derefter i skiver. Kom det i en skål.

Dressing

  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag til med salt og citronsaft. Hæld dressingen over salaten.

Servering

  • Når kartoflerne er afkølede, blandes de sammen med salaten. Vend det hele rundt og top salaten med fetaost. Velbekomme.