Go Back
Salat med avocado og basilikum
Udskriv

Salat med avocado og basilikum

Ret Salat
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 3 stk. tomater (store)
  • 1 stk. rødløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1/2 stk. agurk
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Topping

  • 1 stk. avocado
  • 1 håndfuld fetaost eller salatost
  • 30 g pinjekerner

Dressing

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og peber
  • 1 drys chili, tørret

Tortillachips

  • 2 stk. tortillapandekager (små)
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 1/2 tsk. paprika

Sådan gør du

Salat

  • Start med at skære tomat, rødløg, peberfrugt og agurk i tynde skiver. Kom det i en salatskål. Fjern gerne den bløde midte af agurk inden den skæres.
  • Skyl spinat grundigt og tilsæt til skålen. Hak basilikum fint og tilsæt til skålen.

Dressing

  • Rør ingredienserne til dressingen sammen og fordel den over salaten. Vend det godt sammen.

Tortillachips

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Klip tortillapandekagerne i små stykker og kom dem på en bageplade. Hæld olie, salt, peber og paprika over dem. Vend det godt rundt. Bages midt i ovnen til de er gyldne - det tager ikke mange minutter, så hold godt øje med dem.

Servering

  • Server salaten med pinjekerner, avocado skåret i skiver, salatost og de sprøde tortillachips. Velbekomme.