Go Back
+ servings
Pastasalat med peberfrugtcreme
Udskriv

Pastasalat med peberfrugtcreme

Pastasalat med peberfrugtcreme, fetaost og pinjekerner. Opskriften rækker til 2-3 personer, alt efter hvad der serveres til.
Ret frokost
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 3 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 200 g fuldkornspasta, ukogt
  • 4 stk. store tomater
  • 1 stk. rødløg
  • 60 g salatost eller fetaost
  • 30 g pinjekerner

Peberfrugtcreme

  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 lille håndfuld frisk basilikum
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. neutral flødeost (kan udskiftes med fed creme fraiche)
  • 1 tsk. paprika
  • salt og peber
  • 1 drys chili, tørret

Sådan gør du

Peberfrugtcreme

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Halvver peberfrugterne og fjern kernerne. Placer peberfrugterne i et ildfast fad. Bag peberfrugterne i ovnen til skrællen er en smule mørk og lad dem herefter køle af.
  • Fjern det mørkeste af skrællen på peberfrugterne.
  • Blend peberfrugter med de øvrige ingredienser - gerne i en minihakker eller foodprocessor. Smag peberfrugtcremen til med salt.

Pastasalat

  • Kog pasta i letsaltet vand. Lad det derefter køle af (eller overhæld det med koldt vand).
  • Skær rødløg i tynde skiver og skær tomat i små tern.
  • Bland pasta, rødløg og tomater med peberfrugtcremen.
  • Top salaten med fetaost, pinjekerner og lidt basilikum. Velbekomme.