Pastasalat med peberfrugtcreme, fetaost og pinjekerner. Opskriften rækker til 2-3 personer, alt efter hvad der serveres til.
Ret frokost
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 20 minutterminutter
Antal 3portioner
Forfatter Stinna
Ingredienser
200gfuldkornspasta, ukogt
4stk.store tomater
1stk.rødløg
60gsalatost eller fetaost
30gpinjekerner
Peberfrugtcreme
2stk.røde peberfrugter
2spsk.olivenolie
1lillehåndfuld frisk basilikum
1spsk.mayonnaise
1spsk.neutral flødeost (kan udskiftes med fed creme fraiche)
1tsk.paprika
salt og peber
1dryschili, tørret
Sådan gør du
Peberfrugtcreme
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Halvver peberfrugterne og fjern kernerne. Placer peberfrugterne i et ildfast fad. Bag peberfrugterne i ovnen til skrællen er en smule mørk og lad dem herefter køle af.
Fjern det mørkeste af skrællen på peberfrugterne.
Blend peberfrugter med de øvrige ingredienser - gerne i en minihakker eller foodprocessor. Smag peberfrugtcremen til med salt.
Pastasalat
Kog pasta i letsaltet vand. Lad det derefter køle af (eller overhæld det med koldt vand).
Skær rødløg i tynde skiver og skær tomat i små tern.
Bland pasta, rødløg og tomater med peberfrugtcremen.
Top salaten med fetaost, pinjekerner og lidt basilikum. Velbekomme.