Go Back
+ servings
Vegetar bulgogi
Udskriv

Vegetar bulgogi

Ret Aftensmad
Køkken Asiatisk, Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

Bulgogi marinade

  • 2 spsk. olie (gerne sesamolie)
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 x 2 cm frisk ingefær, fintrevet
  • 2 spsk. brun farin
  • 4 spsk. soyasauce
  • 1 drys rød chili (flager)
  • 1 drys peber
  • 1 stk. moden pære, fintrevet
  • 2 spsk. limesaft

Grøntsager

  • 1 stk. stort broccoli (eller 2 små)
  • 1 stk. stort løg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 2 stk. forårsløg

Servering

  • ris til 4 personer
  • 2 stk. forårsløg
  • sesamfrø

Sådan gør du

Bulgogi marinade

  • Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Pæren skal skrælles og rives fint på et rivejern. Smag marinaden til med chili og peber. Sæt marianden til side.

Grøntsager

  • Skær broccoli i mindre stykker og skær løg i kvarte.
  • Skær peberfrugt i lange strimler og forårsløg skæres på langs i lange stykker.
  • Hæld marianden over grøntsagerne og vend det godt rundt. Lad det stå i 10 minutter.

Stegning

  • Varm en pande eller wok op til middelhøj varme.
  • Tilsæt grøntsagerne til panden. Steg grøntsagerne til de er møre - men stadig har bid. Det tager ganske kort tid - cirka 5 minutter under omrøring.

Servering

  • Server bulgogi med ris, fintsnittede forårsløg og sesamfrø. Velbekomme.