Go Back
+ servings
Hjemmelavet pasta
Udskriv

Hjemmelavet pasta

Ret Aftensmad
Køkken Italiensk, Vegetarisk
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 500 g durum hvedemel (eller tipi 00 hvedemel)
  • 3 stk. æg
  • 1,5 spsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 dl vand

Sådan gør du

Hjemmelavet pasta - dejen

  • Hæld mel op på køkkenbordet. Lav et hul i midten og slå æggene ud heri. Tilføj olivenolie og salt.
  • Bland æg og mel sammen med hænderne - start med en lille del mel ad gangen. Samtidigt tilsættes vand gradvist indtil dejen har den rigtige konsistens. Det kan være, at du skal tilføje en smule mere mel. Dejen skal være smidig. Ælt dejen grundigt sammen.
  • Del dejen i mindre stykker. Rul dejen ud på en pastamaskine. Du kan også bruge en kagerulle, hvis du ikke ejer en pastamaskine. Gør dette til den rette tykkelse er nået. Skær dejen i strimler (brug også gerne din pastamaskine til dette). Drys med lidt mel og hæng trimlerne til tørre - brug gerne et kosteskaft. De skal blot tørre i cirka 5-10 minutter - så er de klar til kogning.
  • Pastaen koges i rigeligt vand med lidt salt. De skal have ganske kort tid - cirka 2-3 minutter.