Go Back
Blondie
Udskriv

Blondie med hindbær

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Antal 10 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 150 g smør (alm. saltet smør)
  • 200 g hvid chokolade
  • 150 g sukker
  • 175 g hvedemel
  • 3 stk. æg
  • 100 g hakket hvid chokolade
  • 1 drys salt
  • 75 g mandler
  • 125 g friske hindbær

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Smelt smør i en gryde.
  • Hak 200 g hvid chokolade. Tag gryden af blusset og tilsæt hvid chokolade.
  • Kom sukker, vaniljesukker og æg i en skål. Pisk med en håndmixer, til det er luftigt.
  • Vend nu chokoladeblandingen i æggeblandingen med en dejskraber.
  • Sigt hvedemel i sammen med 1 drys salt. Vend det forsigtigt rundt.
  • Hak mandler groft og vend dem i dejen sammen med grofthakket hvid chokolade.
  • Fordel i en form beklædt med bagepapir (18 x 30 cm cirka – kagen skal være 2-3 cm høj).
  • Fordel de friske hindbær og tryk dem ned i dejen med en gaffel.
  • Bag kagen ved 175 grader varmluft i 40-45 minutter. Hold øje med den. Den må ikke være flydende, men må heller ikke blive helt gennembagt. Der skal hænge en smule ved, når du prikker i den. Dæk kagen med stanniol, hvis den bliver for mørk.
  • Lad kagen køle af og sæt den i køleskabet til næste dag - dem skal gerne stå cirka 6 timer på køl. Nydes kold. Velbekomme.