Nem opskrift på lækker kransekage. Opskriften rækker til cirka 6-8 personer, alt efter hvor meget kransekage i spiser.
Ret Bagværk
Køkken Jul, Vegetarisk
Antal 6portioner
Forfatter Stinna
Ingredienser
Kransekage
500gmarcipan
180gflormelis
30gæggehvide
Bagning
50gsmør (til kransekageformen)
rasp
Pynt
80gpasteuriseret æggehvide
330gflormelis
mørk chokolade
Sådan gør du
Kransekage
Ælt marcipan, flormelis og æg sammen. Du skal ikke ælte det længe, men blot sørge for at det er en sammenhængende dej. Sæt det på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175 grader (over-og undervarme).
Smelt smør i en gryde.
Kom en smule flormelis på køkkenbordet. Del kransekagedejen i 6 kugler og tril dem til aflange pølser, hvor tykkelsen passer med kransekageformen.
Smør kransekageformene med smeltet smør og drys med rasp. Vend formene på hovedet, så det overskydende rasp ryger af.
Tag nu enden af kransekage-pølsen og placer i kransekageformen. Drej formen, så du får dejen helt fordelt. Skær et skråt snit med en skarp kniv og sæt enderne sammen. Fortsæt med de andre ringe i formen og de øvrige forme.
Bag kransekagen i den varme ovn i cirka 15-20 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.
Lad dem køle helt af, inden du fjerner dem. De kan oftest bare løftes af, men ellers kan du med en paletkniv forsigtigt få dem af.
Pisk glasuren med en håndmixer og smelt chokoladen. Kom glasuren i en sprøjtepose og klip et lille hul i bunden. Pynt kransekagerne når de er helt afkølede. Pynt kransekagerne og dyp bundene i smeltet chokolade.
Saml kransekagerne til et fint kransekagetårn.
Noter
Hvis du vil have en større kransekage, så kan du med fordel lave kransekagen 1/2 gang større ( så du bruger 750 g marcipan, 280 g flormelis og 45 g æggehvide)