Go Back
Kransekage
Udskriv

Kransekage

Nem opskrift på lækker kransekage. Opskriften rækker til cirka 6-8 personer, alt efter hvor meget kransekage i spiser.
Ret Bagværk
Køkken Jul, Vegetarisk
Antal 6 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

Kransekage

  • 500 g marcipan
  • 180 g flormelis
  • 30 g æggehvide

Bagning

  • 50 g smør (til kransekageformen)
  • rasp

Pynt

  • 80 g pasteuriseret æggehvide
  • 330 g flormelis
  • mørk chokolade

Sådan gør du

Kransekage

  • Ælt marcipan, flormelis og æg sammen. Du skal ikke ælte det længe, men blot sørge for at det er en sammenhængende dej. Sæt det på køl i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 175 grader (over-og undervarme).
  • Smelt smør i en gryde.
  • Kom en smule flormelis på køkkenbordet. Del kransekagedejen i 6 kugler og tril dem til aflange pølser, hvor tykkelsen passer med kransekageformen.
  • Smør kransekageformene med smeltet smør og drys med rasp. Vend formene på hovedet, så det overskydende rasp ryger af.
  • Tag nu enden af kransekage-pølsen og placer i kransekageformen. Drej formen, så du får dejen helt fordelt. Skær et skråt snit med en skarp kniv og sæt enderne sammen. Fortsæt med de andre ringe i formen og de øvrige forme.
  • Bag kransekagen i den varme ovn i cirka 15-20 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.
  • Lad dem køle helt af, inden du fjerner dem. De kan oftest bare løftes af, men ellers kan du med en paletkniv forsigtigt få dem af.
  • Pisk glasuren med en håndmixer og smelt chokoladen. Kom glasuren i en sprøjtepose og klip et lille hul i bunden. Pynt kransekagerne når de er helt afkølede. Pynt kransekagerne og dyp bundene i smeltet chokolade.
  • Saml kransekagerne til et fint kransekagetårn.

Noter

Hvis du vil have en større kransekage, så kan du med fordel lave kransekagen 1/2 gang større ( så du bruger 750 g marcipan, 280 g flormelis og 45 g æggehvide)