Start med at smelte smør i en gryde. Lad det herefter køle helt af.
I en skål blandes hvedemel, sukker, salt, natron og vaniljesukker.
Del nu æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne helt stive med en håndmixer .
Rør æggeblommer, kærnemælk (hold lidt igen) og smeltet smør i de tørre ingredienser. Dejen må ikke være for tynd. Tilsæt de stive æggehvider og vend det forsigtigt rundt.
Opvarm nu æbleskivepanden ved middelhøj varme). Kom lidt smør i hvert hul.
Kom æbleskivedejen i en kande eller en sprøjtepose, hvor du klipper et hul.
Fyld hullerne trekvart op med dej. Vend æbleskiverne med en træpind (fx tandstik) en kvart omgang, når de er begyndt at stivne i kanten og hæve op.
Hvis du vil have fyld i, er det nu du skal placere et lille stykke æble i midten af æbleskiven, inden du efterfylder med dej.
Efterfyld derefter i 'hullet' med en smule mere dej. Vend derefter æbleskiven helt rundt. Med denne metode får du runde og fine æbleskiver. Vend gerne æbleskiverne rundt nogle gange, så de bliver stegt på alle sider.