Go Back
+ servings
Æbleskiver
Udskriv

Æbleskiver

Ret Bagværk
Køkken Jul
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Antal 40 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

Æbleskiver

  • 100 g smeltet smør
  • 500 g hvedemel
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. natron
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 4 stk. æggeblommer
  • 4 stk. æggehvider
  • 8 dl kærnemælk
  • 1 tsk. kardemomme

Æbler i kanelsukker

  • 3-4 stk. æbler
  • 70 g sukker
  • 4 tsk. kanel

Karamelsauce

  • 200 g sukker
  • 50 g smør
  • 1 dl piskefløde
  • 1 drys groft salt

Sådan gør du

Æblestykker

  • Skræl æblerne og skær dem i små tern. Vend dem i kanelsukker og sæt til side.

Karamelsauce

  • Varm sukkeret på en pande. Lad det smelte - men det må endelig ikke blive mørkebrunt. Tag panden af blusset. Tilsæt smør med det samme og rør rundt.
  • Sæt panden tilbage på blusset og tilsæt fløde, mens du rører godt rundt. Karamelsaucen er færdig, når den er glat og tyk. Fjern panden fra blusset og tilsæt salt. Hvis den er for tynd, kan du koge den lidt mere. Hvis karamelsaucen er for tyk, kan du tilsætte mere fløde og koge den op igen.

Æbleskiver

  • Start med at smelte smør i en gryde. Lad det herefter køle helt af.
  • I en skål blandes hvedemel, sukker, salt, natron og vaniljesukker.
  • Del nu æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne helt stive med en håndmixer .
  • Rør æggeblommer, kærnemælk (hold lidt igen) og smeltet smør i de tørre ingredienser. Dejen må ikke være for tynd. Tilsæt de stive æggehvider og vend det forsigtigt rundt.
  • Opvarm nu æbleskivepanden ved middelhøj varme). Kom lidt smør i hvert hul.
  • Kom æbleskivedejen i en kande eller en sprøjtepose, hvor du klipper et hul.
  • Fyld hullerne trekvart op med dej. Vend æbleskiverne med en træpind (fx tandstik) en kvart omgang, når de er begyndt at stivne i kanten og hæve op.
  • Hvis du vil have fyld i, er det nu du skal placere et lille stykke æble i midten af æbleskiven, inden du efterfylder med dej.
  • Efterfyld derefter i 'hullet' med en smule mere dej. Vend derefter æbleskiven helt rundt. Med denne metode får du runde og fine æbleskiver. Vend gerne æbleskiverne rundt nogle gange, så de bliver stegt på alle sider.