Go Back
Franskbrød
Udskriv

Franskbrød

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time 40 minutter
Antal 1 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 30 g smør, smeltet
  • 2 dl sødmælk, lunken
  • 1 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 stk. æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 500 g hvedemel

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg
  • birkes eller majsgryn

Sådan gør du

  • Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt lunken sødmælk. Lad blandingen køle af, til det er lillefingervarmt (lunkent). Kom det i en skål - jeg bruger min røremaskine.
  • Opløs gær i blandingen. Tilsæt alle ingredienserne (pånær salt) og ælt det kort sammen. Tilsæt salt og lad dejen ælte i 8-10 minutter ved lav hastighed, til dejen er smidig og glat. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time med et fugtigt klæde over.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Træk dejen i den ønskede længde (samme længde som formen). Fold dejen et par gange på den lange led, så det får en aflang fast form. Smør en form med olie og kom dejen deri.
  • Lad dejen hæve 40 minutter et lunt sted med et fugtigt klæde over (eller et stykke plastik).
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Snit brødet med en skarp kniv ned langs midten. Pensl med sammenpisket æg og drys med majsgryn eller birkes.
  • Bages midt i ovnen i cirka 25-30 minutter. Lad det køle af og vip det forsigtigt ud på en rist bagefter.