Go Back
Skyrboller
Udskriv

Skyrboller

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Antal 8 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 250 g havregryn (finvalsede)
  • 300 g skyr neutral
  • 4 stk. æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. groft salt

Drys

  • sesamfrø

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor. Blend det til en nogenlunde ensartet konsistens.
  • Lad dejen hvile i 10 minutter.
  • Form bollerne med en våd ske eller våde hænder. Der bliver til cirka 8-9 stk. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er meningen at de er klistrede. Pensel bollerne med vand og drys med sesamfrø.
  • Bages midt i ovnen 15-20 minutter, til de er gyldne (også under bunden). Lad bollerne køle helt af inden de skæres i – ellers kan de virke klæbrige i midten.
  • Opbevares i en pose i køleskabet. Velbekomme.