Go Back
+ servings
Pebernødder
Udskriv

Pebernødder

Hjemmebagte pebernødder med peber, kardemomme, kanel og smør.
Ret Bagværk
Køkken Jul
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 7 minutter
Hviletid 30 minutter
Antal 100 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 125 g sukker
  • 125 g smør, stuetemperatur
  • 1 stk. æg
  • 0,5 dl piskefløde
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • 0,5 tsk. sort peber
  • 0,5 tsk. ingefær, stødt
  • 0,5 stk. øko appelsin (skallen af den - fintrevet)

Sådan gør du

  • Kom sukker og smør i en skål. Pisk det sammen med en håndmixer. Tilsæt fløde og æg og pisk det sammen igen.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og pisk det kort sammen. Saml dejen med hænderne. Du skal ikke ælte/røre i dejen for længe, den skal kun lige samles.
  • Kom dejen i en skål med låg og sæt den i køleskabet i 20-30 minutter.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Tril dejen til pølser og skær dem i mindre stykker. Tril dem til kugler. Du kan også blot tage små klumper dej og trille til kugler. Hvis du ønsker små pebernødder, skal de være på størrelse med kikærter inden bagning. Hvis du ønsker dem lidt større, kan du lave dem på størrelse med en hasselnød.
  • Bag pebernødderne på en bageplade med bagepapir. Der skal være afstand mellem dem, da de flader lidt ud. De små pebernødder bages cirka 6-7 minutter og de store 8-9 minutter. Hold øje med dem, der er stor forskel på ovne.
  • Lad dem køle af på en bagerist. Fortsæt med resten af dejen.
  • Opbevar de afkølede pebernødder i en lufttæt beholder. Så kan de holde cirka 1 måned.