Go Back
Æblegløgg
Udskriv

Æblegløgg eller hvid gløgg

Ret Drikke
Køkken Jul
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 4 glas
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 1 L æble juice
  • 6 skiver frisk ingefær
  • 70 g sukker
  • 6 stk. kardemommekapsler
  • 1 stk. vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljesukker)
  • 2 stk. kanelstang
  • 1 stk. stjerneanis
  • 2 stk. nelliker
  • 1 stk. æble
  • 1 stk. appelsin (skal af 1/2 og saft af 1)

Servering

  • Æbletern
  • Tørrede tranebær
  • evt. mandelsplitter

Sådan gør du

  • Skær æble i tern og riv skallen af 1/2 appelsin. Pres saften af 1 appelsin.
  • Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det koge i 20 minutter. Smag til med sukker - alt efter, hvor sød din æblemost er.
  • Lad gerne gløggen trække i 30-60 minutter - men den kan drikkes når den er færdigkogt. Si gløggen og varm den godt op.
  • Server æblegløggen med æbletern, tørrede tranebær og evt. mandelsplitter.