Go Back
Brændte mandler
Udskriv

Brændte mandler

Ret Søde snacks
Køkken Jul
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 1 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 200 g mandler
  • 200 g sukker
  • 1/2 tsk. kanel

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne på en pande og varm det op.
  • Sørg for at røre godt rundt hele tiden. Sukkeret smelter og bliver til tynd sirup sammen med sukkeret.
  • Fortsæt til vandet fordamper, fortsæt til det bliver grynet, da sukkeret krystalliserer. Skru en smule ned for varmen og rør stadig rundt. Varm dem en smule, når karamellen er som du ønsker. Hvis du vil have krystalliserede brændte mandler (dem hvor sukkeret ser nubret), så stopper du nu og tager mandlerne af varmen.
  • Hvis du ønsker helt blanke brændte mandler, skal du fortsat røre rundt i den varme pande med mandler. Så smelter sukkeret igen og bliver til et tyndt lag klar karamel på mandlerne.
  • Kom straks de færdige brændte mandler på et stykke bagepapir. Lad dem køle helt af, inden de spises. Opbevar dem i en kagedåse eller papirpose.