Go Back
Julekage
Udskriv

Julekage

Krydret julekage med julekrydderier, appelsinskal, blåbær og toppet med den lækreste appelsin-frosting
Ret Bagværk
Køkken Jul
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Antal 10 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

Julekage

  • 200 g smeltet smør afkølet
  • 350 g hvedemel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. kanel
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ¼ tsk. stødt nellike
  • 100 g hakkede valnødder
  • 1 stk. appelsin (skallen heraf) (brug økologisk appelsin)
  • 3 stk. æg
  • 150 g brun farin
  • 150 g sukker
  • 100 g friske blåbær

Appelsin-frosting

  • 400 g flødeost
  • 50 g flormelis
  • ½ appelsinskal

Pynt

  • Friske blåbær
  • Friske hindbær
  • Mynteblade
  • Flormelis

Sådan gør du

Julekage

  • Start med at smelte smør i en gryde. Lad det efterfølgende køle helt af.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • I en skål blandes hvedemel, bagepulver, salt, kardemomme, vaniljesukker, kanel, ingefær, nelliker, hakkede valnødder og appelsinskal.
  • Pisk æg med en håndmixer i cirka 1 minut. Tilsæt sukker og brun farin. Pisk i yderligere 2 minutter.
  • Tilsæt nu melblandingen og smøret til æggeblandingen. Vend det godt rundt. Tilsæt friske blåbær (hvis de er meget store, kan du med fordel skære dem i halve). Vend dem i dejen.
  • Smør en form og fordel dejen deri (jeg bruger en rund springform med hul i midten - Ø 24 cm).
  • Bag kagen midt i ovnen i cirka 30-35 minutter. Prik i den - der må ikke hænge dej ved, men den skal heller ikke bages længere end højst nødvendigt.
  • Lad kagen køle helt af efter bagning.

Appelsin-frosting

  • Mens kagen køler af, er det tid til at lave appelsinfrosting.
  • Kom flødeost, flormelis og appelsinskal i en skål. Pisk det godt sammen med en håndmixer.
  • Du kan enten fordele frostingen med en ske eller komme det i en sprøjtepose med en tyl. Påfør frostingen til den afkølede kage.
  • Pynt kagen med friske blåbær, friske hindbær, mynteblade og flormelis.