Start med at smelte smør i en gryde. Lad det efterfølgende køle helt af.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
I en skål blandes hvedemel, bagepulver, salt, kardemomme, vaniljesukker, kanel, ingefær, nelliker, hakkede valnødder og appelsinskal.
Pisk æg med en håndmixer i cirka 1 minut. Tilsæt sukker og brun farin. Pisk i yderligere 2 minutter.
Tilsæt nu melblandingen og smøret til æggeblandingen. Vend det godt rundt. Tilsæt friske blåbær (hvis de er meget store, kan du med fordel skære dem i halve). Vend dem i dejen.
Smør en form og fordel dejen deri (jeg bruger en rund springform med hul i midten - Ø 24 cm).
Bag kagen midt i ovnen i cirka 30-35 minutter. Prik i den - der må ikke hænge dej ved, men den skal heller ikke bages længere end højst nødvendigt.
Lad kagen køle helt af efter bagning.