Go Back
Gozleme
Udskriv

Gozleme med spinat og feta

Antal 6 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 400 g hvedemel ( eller en smule mere)
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie

Fyld

  • 4 stk. kartofler (mellemstørrelse)
  • 75 g frisk babyspinat
  • 1 stk. løg
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/4-1/2 tsk. sort peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 200 g salatost (fx Puck)

Sådan gør du

Dej

  • Opløs gær i lunkent vand. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen i cirka 5-8 minutter, til den er blank og ensartet. Hvis den er for klistret, kan du tilsætte en smule mere mel. Lad dejen hæve i cirka 30-40 minutter, til den har dobbelt størrelse.

Fyld

  • Mens dejen hæver, er det tid til at lave fyldet.
  • Skræl kartoflerne og kog dem i en gryde i 10 minutter (de skal være rimelig møre, men ikke helt færdige). Hæld vandet fra.
  • I en skål blandes finthakket løg, babyspinat, salt, peber, olie og smuldret salatost. Skær de afkølede kartofler i små stykker og tilsæt til skålen.

Bagning

  • Kom mel på køkkenbordet og hæld dejen derud. Tril dejen til en lang pølse og del den i 6 lige store stykker.
  • Tril hvert stykke dej til en kugle - kom et fugtigt viskestykke over kuglerne.
  • Tag en dejkugle og rul den rund og tynd med en kagerulle.
  • Placer fyldet i den ene side af cirklen og fold den anden dejside over. Tryk kanten godt sammen med en gaffel.
  • Bages på en tør pande (ingen olie) ved middelvarme, til den er gylden på begge sider. Fortsæt med resten af dejen og fyldet.
  • Spises lune og kan evt. pensles med olivenolie efter bagning.
  • Velbekomme.