Go Back
Udskriv

Vegetarisk mughlai curry

Ret Aftensmad
Køkken Indisk, Vegetarisk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

Marinade

  • 2,5 dl creme fraiche (18%)
  • 1 tsk. koriander, stødt
  • 1 tsk. spidskommen, stødt
  • 1 tsk. gurkemeje, stødt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1 drys chiliflager
  • 1 tsk. salt
  • 400 g blomkål

Stegte svampe

  • 200 g champignon
  • 2 spsk. olivenolie

Mandelfløde

  • 50 g mandler
  • 1 dl vand

Sauce

  • 1 spsk. smør
  • 2 stk. løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket,
  • 1 klump ingefær (2 x 2 cm), revet
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. sukker
  • 1,5-2 dl grøntsagsbouillon ( 1 bouillonterning opløst i vand)
  • 1 dl fløde

Tilbehør

  • naanbrød
  • ris til 4 personer

Sådan gør du

Marinade

  • Bland alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål. Skær blomkål i mindre stykker og kom det i marinaden. Lad det trække 20 minutter.

Stegte svampe

  • Skær champignon i tynde skiver og stem dem på en pande med olie i et par minutter.

Mandelfløde

  • Kog mandler i vand i 10 minutter. Hæld vandet fra. Blend de kogte mandler med 1 dl vand, til en ensartet konsistens.

Sauce

  • Kom smør på en pande (middelvarme). Tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Lad det stege et minut under omrøring.
  • Tilsæt krydderier og sukker.
  • Tilsæt nu marineret blomkål og lad det stege et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt grøntsagsbouillon, fløde og mandelfløde.
  • Lad det simre i 20-30 minutter, til saucen er tyknet og blomkål er færdigt. Smag til med salt. Tilsæt de stegte svampe og lad det simre et par minutter mere.
  • Serveres med ris og naanbrød. Velbekomme.