Go Back
Vaniljekranse
Udskriv

Vaniljekranse

16-20 stk.
Ret Bagværk
Køkken Jul
Antal 20 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 350 g smør (alm. saltet i blok)
  • 260 g sukker
  • 1 stk. æg
  • 1 stk. vaniljestang (eller 2 tsk. vaniljesukker)
  • 200 g smuttede mandler
  • 500 g hvedemel

Sådan gør du

Smuttede mandler

  • Start med at smutte mandlerne. De smuttede mandler kan godt være ret fugtige. Kom de smuttede mandler i ovnen ved 50 grader, til de føles tørre (de skal ikke blive brune).

Vaniljekranse

  • Start med at piske smør og sukker godt sammen - brug gerne elpisker eller køkkenmaskine. Rør ægget i.
  • Tilsæt nu mel og rør det i, til dejen hænger sammen.
  • I en minihakker blendes de smuttede mandler - de må gerne være en smule grove. Tilsæt mandlerne og vanilje til dejen. Ælt dejen sammen (gerne med hænderne). Sæt dejen i køleskabet i cirka 30 minutter.
  • I mens tændes ovnen på 175 grader alm. ovn.
  • Tril nu vaniljekransedejen til pølser med hænderne. Du behøver ikke mel på køkkenbordet. Skær pølserne i passende mængder og form vaniljekranse.
  • Placer vaniljekransene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag vaniljekransene i cirka 16-17 minutter. Hold øje med dem, der kan være stor forskel på ovne.
  • Lad kagerne afkøle helt på en bagerist, før du putter dem i en kagedåse. Kom gerne et stykke bagepapir under låget - så sikrer du, at låget er helt tæt.