Go Back
+ servings
Pæretærte med marcipan
Udskriv

Pæretærte med marcipan

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Hviletid 30 minutter
Antal 8 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

Mørdej

  • 100 g koldt smør
  • 80 g flormelis
  • 200 g hvedemel
  • 1 stk. æg
  • 1 drys salt

Mazarinmasse

  • 100 g smør, koldt
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 150 g marcipan, groftrevet
  • 50 g hvedemel
  • 1 stk. æg

Fyld og topping

  • 4-5 stk. pærer
  • 4-5 spsk. sukker
  • mandelsplitter

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.

Mørdej

  • Start med at lave mørdejen. Kom hvedemel, smør, salt og flormelis i en skål. Smuldr smørret i. Tilsæt æg og saml dejen. Den må endelig ikke æltes for meget. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
  • Tag mørdejen ud af køleskabet. Kom en smule hvedemel på bordet. Rul dejen ud til en cirkel, som passer til et tærtefad på cirka 22cm (måske du får en lille rest). Prik dejen med en gaffel og forlag tærtedejen i 10 minutter midt i ovnen.

Mazarinmasse og pærer

  • Mens tærtedejen fortages i ovnen, er det tid til at lave den cremede marcipancreme. Rør smør (i tern), sukker, vaniljesukker, groftrevet marcipan og hvedemel i en skål. Bland det rundt. Tilsæt æg og rør, til det har en ensartet masse. Sæt det til side.
  • Skræl pærerne og skær dem i både. Jeg skar dem på den korte led, så bådene ikke blev for store.

Bagning

  • Efter forbagningen skrues ovnen til 175 grader varmluft.
  • Kom mazarinmassen i tærtebunden og fordel med en ske. Fordel pærer deri og tryk dem lidt ned i fyldet.
  • Drys med sukker og mandelsplitter.
  • Bages i cirka 30 minutter. Hold øje med den, der er forskel på ovne. Fyldet skal stivne, men bliver først helt fast når den køles af. Kom evt. stanniol over halvvejs.
  • Lad tærten køle helt af - gerne i køleskabet inden den spises. Serveres med is eller creme fraiche til.