Go Back
Sukkerfri kanelsnegle
Udskriv

Sukkerfri kanelsnegle

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time 40 minutter
Antal 18 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

Kanelsnegle-dej

  • 25 g gær
  • 2 dl lunken sødmælk
  • 50 g Sukrin (gold)
  • 1 lille tsk. salt
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. kardemomme
  • 520-550 g hvedemel måske mere, der er forskel på mel
  • 100 g blødt smør

Kanelsnegle-fyld

  • 200 g blødt smør
  • 200 g Sukrin Gold
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. kanel

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg

Sådan gør du

Dej

  • Start med at lune mælken, til den er lillefingervarm.
  • Kom mælk i en skål og tilsæt gær. Jeg bruger min røremaskine. Rør gæren ud i mælken.
  • Tilsæt nu Sukrin, salt, æg og kardemomme. Rør det sammen.
  • Tilsæt hvedemel og ælt det sammen. Tilsæt så smør i mindre stykker.
  • Ælt dejen til den er glat og smidig – den skal æltes godt sammen for det bedste resultat.
  • Kom et fugtigt viskestykke over skålen og lad dejen hæve i 1 time et lunt sted.

Fyld

  • Mens dejen hæver, laves fyldet.
  • I en skål blandes blødt smør, Sukrin, hvedemel og kanel. Bland det godt sammen med en gaffel.

Bagning

  • Når dejen er hævet, kommes en smule mel på køkkenbordet. Du må endelig ikke komme for meget mel på, så kan kanelsneglene blive tørre.
  • Vend dejen ud og rul den til en rektangel. Dejen skal rulles tyndt ud, men selvfølgelig ikke gå i stykker.
  • Påfør fyldet og fordel det med en dejskraber.
  • Rul dejen sammen og skær derefter stykker af 2-3 cm. Placer dem i et fad beklædt med bagepapir. Der skal cirka være 1,5-2 cm mellem hver kanelsnegl. Hvis du ikke har et stort nok fad, så kom dem i to fade. Lad dem nu efterhæve i 40-45 minutter med et fugtigt klæde over.
  • Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn, det vil sige over-og undervarme).
  • Pensl kanelsneglene med sammenpisket æg.
  • Bag kanelsneglene midt i ovnen i cirka 15-20 minutter. De skal være gyldne. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.
  • Lad dem køle lidt af og spis dem derefter.

Noter

Tip: kanelsneglene kan sagtens fryses. Kom dem i en pose, når de er bagt. Så kan de nemt tøes op, når lækkersulten melder sig.