Go Back
Vegetarisk paprikash
Udskriv

Vegetarisk Paprikash

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

Grøntsager

  • 2 spsk. olie
  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 100 g friske cherrytomater
  • 400 g blomkål
  • 1 dåse kikærter

Paprikasauce

  • 3 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 3 dl vand
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 2 dl passata (eller dåse med hakkede tomater)
  • 1 tsk. mørk balsamico
  • salt og peber
  • 1 dl creme fraiche ( 18%)
  • 1 tsk. soyasauce
  • 1 spsk. smør

Sådan gør du

Grøntsager

  • Start med at klargøre grøntsagerne.
  • Hak løg og hvidløg fint. Kom en smule olie på en pande og steg det deri. Det må ikke blive brunt.
  • Imens skæres peberfrugter i tern og cherrytomater i halve. Skær blomkål i mindre buketter og skyl kikærterne grundigt.

Paprikasauce

  • Tilsæt paprika og røget paprika til panden. Rør det rundt. Tilsæt vand, grøntsagsbouillon og passata.
  • Tilsæt alle grøntsagerne og kikærterne, sammen med balsamico, salt og peber.
  • Lad det simre i cirka 40 minutter. Tilsæt creme fraiche og rør det rundt.
  • Smag til med salt, peber og soyasauce. Tilsæt smør og rør rundt.
  • Serveres med kartoffelmos eller rodfrugtmos. Velbekomme.