Go Back
Græskartærte
Udskriv

Græskartærte med grønkål og fetaost

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Antal 1 tærte
Forfatter Stinna

Ingredienser

Tærtedej

  • 1 dl groft mel ( fx fuldkornshvedemel)
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl creme fraiche / skyr
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/4-1/2 tsk. salt

Æggemasse

  • 5 stk. æg
  • 100 g creme fraiche
  • 0,5 dl mælk
  • 2 tsk. frisk timian, finthakket
  • 75 g fetaost i tern (eller salatost)
  • 1/2 tsk. groft salt
  • 1 drys peber

Grøntsagsfyld

  • 400 g græskar i små tern (fx hokkaido eller butternut)
  • 150 g porre
  • 50 g frisk grønkål

Sådan gør du

Grøntsagsfyld

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask græskar og skær skrællen af det. Brug en skarp kniv. Skær græskar i små tern og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld 2 spsk. olie over. Bages i ovnen i 15 minutter.

Tærtedej

  • I mens græskar er i ovnen, skal tærtebunden laves. Bland alle ingredienserne i en skål.
  • Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. Fjern det ene stykke bagepapir og vip dejen over i en tærteform. Prik dejen med en gaffel. Skift ovnen til over-og undervarme. Forbag tærtebunden i 10 minutter i den forvarmede ovn.

Æggemasse

  • Kom alle ingredienserne i en skål. Rør det godt rundt.

Bagning

  • Skyl grønkål grundigt og hak det fint. Skær porre i tynde skiver. Fordel græskar, grønkål og porre på den forbagte tærtedej.
  • Fordel æggemassen i den forbagte tærtebund. Vend lidt rundt, så massen fordelesmellem grøntsagerne. Tærten bages til fyldet er stivnet og gyldent. Hold øje med den – bages i 40-45 minutter. Kom gerne et stykke staniol over, hvis tærten bliver for mørk. Prik gerne lidt i den – der skal ikke være en masse væske, så skal den have lidt længere.
  • Drys tærten med frisk timian. Velbekomme.