Go Back
Tærte med knoldselleri
Udskriv

Tærte med parmesan, sennep, knoldselleri og timian

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 1 dl groft mel (fuldkornshvedemel)
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl creme fraiche / skyr
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/4-1/2 tsk. salt

Æggemasse

  • 200 g hytteost
  • 1 tsk sennep
  • 4 stk. æg
  • 50 g parmesanost, fintrevet
  • 1 drys peber
  • 1/2 tsk. groft salt
  • 1 tsk. paprika
  • 2 tsk. tørret timian

Fyld

  • 1 stk. porre
  • 400 g knoldselleri

Sådan gør du

Tærtedej

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader (ikke varmluft). Bland alle ingredienserne i en skål.
  • Bland et hele godt sammen. Dejen må gerne være en smule klistret. Smør en form med olie. Alternativt kom bagepapir i. Kom dejen i formen og pres dejen ud med fingrene. Ellers kan du rulle dejen ud på et køkkenbord drysset med mel. Prik dejen med en gaffel. Forbag tærtebunden i 10 minutter i den forvarmede ovn.

Tærtefyld

  • Vask knoldselleri og skær skrællen af med en skarp kniv. Skær knoldselleri i små tern (som på billedet af tærten). Skær porre i tynde skiver. Kom fyldet i den forbagte tærtebund.

Æggemasse

  • Kom alle ingredienserne i en skål. Rør det godt rundt. Fordel æggemassen i den forbagte tærtebund. Vend lidt rundt, så massen fordeles mellem knoldselleri og porre. Tærten bages til fyldet er stivnet og gyldent. Hold øje med den – bages i 30-40 minutter. Prik gerne lidt i den – der skal ikke være en masse væske, så skal den have lidt længere.
  • Drys tærten med frisk timian.