Go Back
Æblekage
Udskriv

Æblekage med marcipan og kanel

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Antal 1 springform
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 4 stk. æbler, gerne store madæbler
  • 3 stk. æg
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 100 g marcipan, groftrevet
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 drys salt

Topping

  • 5 spsk. sukker
  • 2 spsk. kanel

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Pisk smør og sukker sammen i en skål - brug gerne en håndmixer. Tilsæt æg ét ad gangen og pisk det sammen. Tilsæt revet marcipan og vend det rundt.
  • Bland hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål. Rør det forsigtigt sammen med smørblandingen.
  • Skræl æblerne og skær dem i både.
  • Rør sukker og kanel sammen i en skål.
  • Kom bagepapir i en springoform. Kom halvdelen af æblerne i bunden. Drys med halvdelen af kanelsukkeret. Fordel dejen oven på.
  • Fordel nu de sidste æbler og drys med kanelsukker.
  • Bages midt i ovnen i 45-50 minutter. Hvis kagen bliver for mørk, kan du komme et stykke stanniol over.
  • Spises lun med creme fraiche eller vaniljeis til.