Go Back
Tyrkisk linsesuppe
Udskriv

Tyrkisk linsesuppe

Ret Aftensmad
Køkken Tyrkisk, Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Antal 4 portioner
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • olie til stegning
  • 3 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 drys cayennepeber
  • 400 g hakkede tomater ( 1 dåse)
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 8-10 dl vand
  • 3 stk. kartofler (mellemstore)
  • 3 stk. gulerødder
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 200 g røde linser
  • salt og peber
  • 1 spsk citronsaft

Sådan gør du

  • Start med at komme olie i en gryde.
  • Hak løg og hvidløg groft. Tilsæt det til gryden og lad det stege lidt.
  • Tilsæt krydderierne, dåsen med hakkede tomater, grøntsagsbouillon og vand (tilsæt ikke alt vand fra start - mængden afhænger af den ønskede konsistens). Bring det i kog.
  • Skræl gulerødderne og kartoflerne og skær dem i tern. Tilsæt til gryden. Skær peberfrugt i tern og tilsæt til gryden.
  • Skyl de røde linser og tilsæt til gryden. Lad nu suppen koge, til de røde linser og kartoflerne er møre.
  • Blend suppen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt mere vand, hvis du ønsker en tyndere suppe. Smag til med salt, peber og citronsaft.