Go Back
Bagte rodfrugter
Udskriv

Bagte rodfrugter

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 1000 g rodfrugter (250 g kartofler, 250 g rødbeder, 250 g pastinakker og 250 g gulerødder)
  • 2 stk. rødløg

Marinade

  • 2-3 spsk. olie
  • 1 tsk. honning
  • peber
  • 1 håndfuld frisk rosmarin eller timian
  • groft salt
  • 1 drys chili
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. sennep

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær rodfrugterne i passende størrelser. Skær gerne rødbederne mindre end fx kartofler, da rødbederne ellers ikke når at blive perfekt møre. Pastinakker derimod må gerne skæres lidt groft, da de bliver hurtigt bløde. Skær løg i kvarte. Kom det hele i et ildfast fad.
  • Rør alle ingredienserne til marinaden sammen og fordel den over rodfrugterne.
  • Bages i ovnen i cirka 35-40 minutter, til de er møre og gerne har fået lidt farve.