Go Back
Udskriv

Koldhævede boller med havregryn

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 8 timer
Antal 16 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 1/4 pakke gær
  • 4 dl kærnemælk
  • 4 dl koldt vand
  • 2 tsk. groft salt
  • 250 g havregryn
  • 500 g hvedemel

Topping

  • 1 dl sesamfrø
  • 2 dl havregryn

Sådan gør du

  • Om aftenen røres alle ingredienserne sammen i en bøtte. Start med at opløse gær i vand og kærnemælk. Tilsæt de resterene ingredienser. Dejen skal være som tyk grød. Drys med havregryn og sesam. Kom låg eller et fugtigt klæde over og sæt dejen i køleskab i minimum 8 timer.
  • Om morgenen tændes ovnen på 250 grader varmluft. Sæt et fad med vand nederst i ovnen - så du skaber damp. Sæt en bageplade midt i ovnen.
  • Tag dejen ud af køleskabet. Med 2 skeer former du bollerne som klatter og sætter dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dyp gerne skeerne i vand mellem hver bolle, så klistrer dejen ikke fast.
  • Træk nu bagepapiret med bollerne over på den varme bageplade i ovnen.
  • Bag bollerne i 5 minutter og fjern derefter skålen med vand fra ovnen. Bag derefter bollerne i 8-10 minutter, til de er fint gyldne.
  • Spises lune. Velbekomme.

Noter

Bollerne kan sagtens fryses. Jeg fryser dem ned mens de stadig er lune.