Go Back
Bønnegryde med kokosris
Udskriv

Bønnegryde med kokosris

Ingredienser

  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk. løg
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. stærk paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 1 drys chili
  • 1 tsk. tørret timian
  • 350 g squash 1 stk.
  • 3 stk. store tomater
  • 140 g majs fra dåse eller frosne
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl vand med 1 bouillonterning
  • 1 dl kokosmælk

Ris

  • 4 dl ris
  • 5 dl vand
  • 1 dl kokosmælk
  • 1 drys salt

Sådan gør du

Bønnegryde

  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Kom olie i en stor dyb pande. Steg løg og hvidløg et par minutter, det må ikke blive brunt.
  • Skær squash og tomater i tern og tilsæt det til panden.
  • Tilsæt tomatpure, alle krydderierne og lad det stege lidt.
  • Tilsæt nu majs, skyllede kikærter, dåsen med hakkede tomater, vand og kokosmælk. Lad det stege i cirka 10 minutter. Smag til med salt.

Kokosris

  • Kom vand, kokosmælk og salt i en gryde. Lad det koge og tilsæt ris. Sænk til lav varme og lad det simre under låg i cirka 10-15 minutter. Tag gryden af varmen og lad risene trække i 10 minutter.
  • Server bønnegryden med kokosris. Drys med friske koriander.