Go Back
+ servings
Bygotto med tomat
Udskriv

Bygotto med tomat

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 180 g perlebyg
  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 stængler bladselleri
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 dl passata (eller hakkede tomater, hvis du ikke kan finde passata)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 stk. laurbærblade
  • 1 tsk. citronskal fintrevet
  • 2 tsk. tørret timian
  • 6 dl grøntsagsbouillon med 1 bouillonterning i
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. røget paprika
  • 200 g kogte kikærter fra dåse
  • 20 g smør
  • 1 drys peber
  • toppes med 100g fetaost + frisk timian

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint. Kom olie i en dyb pande og steg løg og hvidløg et par minutter - det må ikke blive brunt.
  • Skær bladselleri i tynde skiver og tilsæt til panden.
  • Tilsæt perlebyg, passata, 1 dåse hakkede tomater, laurbær, citronskal, timian, paprika, røget paprika og grøntsagsbouillon.
  • Lad det koge i cirka 20 minutter, til perlebyg er næsten mørt.
  • Tilsæt nu kikærter (skyllet grundigt), smør og peber.
  • Smag retten til med salt og drys med fetaost og timian.