Go Back
Porretærte med karamelliserede løg
Udskriv

Porretærte med karamelliserede løg og feta

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

Bund

  • 2 dl hvedemel 120g
  • 1 dl fuldkornshvedemel 75g
  • 1 dl creme fraiche 10%
  • 0,5 dl olivenolie
  • 0,5 tsk. salt

Fyld

  • 4 stk. æg
  • 200 g hytteost
  • 100 g fetaost i tern
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 drys peber
  • 1 tsk. tørret timian

Grønt

  • 3 stk. rødløg
  • 1 stk. porre
  • 20 g smør
  • 3 spsk. balsamico mørk
  • 1 spsk. honning
  • 50 g fintsnittet grønkål

Sådan gør du

Bund

  • Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn).
  • Rør alle ingredienserne til bunden sammen. Dejen skal være sammenhængende.
  • Rul dejen ud - gerne på et stykke bagepapir, så er det nemmere at komme i formen.
  • Smør en tærteform (24cm) med olie eller brug et stykke bagepapir. Kom dejen i formen og pres den ud, så den flugter med kanten. Skær evt. ekstra dej væk.
  • Bag bunden i 10 minutter midt i ovnen.

Grønt

  • Imens skæres løg og porre i tynde skiver.
  • På en pande kommes smør, balsamico og honning. Lad det smelte sammen. Tilsæt løg og porre og finthakket grønkål. Lad det stege i cirka 5 minutter - det må ikke blive brændt.

Fyld

  • I en skål blandes ingredienserne til æggemassen.
  • Fordel grøntsagerne fra panden i tærteformen. Fordel æggemassen over og vend det lidt rundt.
  • Bag tærten midt i ovnen i cirka 40-45 minutter. Hold øje med den - der er forskel på ovne.
  • Tærten drysses med frisk timian og groft salt efter smag.