Go Back
Vegetar lasagnette
Udskriv

Vegetar lasagnette

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 3 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 4 spsk. tørret oregano
  • 2 spsk. tørret timian
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. røget paprika
  • 70 g tomatpuré
  • 150 g røde linser ukogt
  • 2 dl mælk sødmælk
  • 2 spsk. lys eddike
  • 3 dl vand inkl. 1 grøntsagsbouillonterning
  • 200 g pasta
  • 1 tsk. sukker
  • 350 g finthakket blomkål
  • 0,5 tsk. salt

Bechamelsauce

  • 35 g hvedemel
  • 50 g smør
  • 4 dl sødmælk
  • ½ tsk. salt
  • 100 g revet mozzarellaost
  • 0,5 tsk. fintrevet muskatnød
  • 1 drys peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Start med at hakke løg og hvidløg fint. Steg det i 2 spsk. olie. Det må ikke blive gyldent.
  • Tilsæt dåserne med hakkede tomater og vandet med grøntsagsbouillon.
  • Tilsæt spidskommen, røget paprika, oregano, timian, tomatpuré, eddike, sukker, salt og finthakket blomkål, mælk og røde linser. Lad det simre, til linserne er næsten møre.
  • Kog pasta i 5 minutter i letsaltet vand. Lad det herefter køle af.
  • Imens laves bechamelsaucen.
  • Smelt smør i en gryde. Tilsæt hvedemel og pisk det godt sammen i et minut.
  • Tilsæt mælk og lad det koge op. Tilsæt ost, salt og muskatnød. Pisk det godt, til osten er smeltet.
  • I et ovnfast fad kommes først alt tomatsaucen. Tilsæt pasta og vend det godt rundt. Hæld bechamelsaucen over og vend lidt rundt i det.
  • Sæt fadet midt i ovnen og bag det i cirka 25 minutter. Hvis osten bliver for mørk, så kan du komme lidt sølvfolie over.
  • Drys retten med groft salt og frisk timian.
  • Velbekomme.