Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Start med at hakke løg og hvidløg fint. Steg det i 2 spsk. olie. Det må ikke blive gyldent.
Tilsæt dåserne med hakkede tomater og vandet med grøntsagsbouillon.
Tilsæt spidskommen, røget paprika, oregano, timian, tomatpuré, eddike, sukker, salt og finthakket blomkål, mælk og røde linser. Lad det simre, til linserne er næsten møre.
Kog pasta i 5 minutter i letsaltet vand. Lad det herefter køle af.
Imens laves bechamelsaucen.
Smelt smør i en gryde. Tilsæt hvedemel og pisk det godt sammen i et minut.
Tilsæt mælk og lad det koge op. Tilsæt ost, salt og muskatnød. Pisk det godt, til osten er smeltet.
I et ovnfast fad kommes først alt tomatsaucen. Tilsæt pasta og vend det godt rundt. Hæld bechamelsaucen over og vend lidt rundt i det.
Sæt fadet midt i ovnen og bag det i cirka 25 minutter. Hvis osten bliver for mørk, så kan du komme lidt sølvfolie over.
Drys retten med groft salt og frisk timian.
Velbekomme.