Go Back
Halloumifritter med salat
Udskriv

Halloumifritter med salat

Ret Aftensmad
Køkken Vegetarisk
Antal 4 personer
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 200 g halloumiost (kaldes også grillost)
  • 200 g sød kartoffel kan udskiftes med gulerødder
  • 1 stk. rødløg
  • 4 stk. æg
  • 1 drys peber
  • 1 drys salt
  • olie til stegning

Broccoli-mynte salat

  • 1 stk. stort broccoli
  • 2 stk. forårsløg
  • 1 stor håndfuld frisk mynte
  • 100 g ukogt bulgur (skal koges)

Dressing:

  • 2 dl creme fraiche gerne 9-18%
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. sennep
  • salt
  • peber
  • 1 tsk. sukker

Topping:

  • 25 g ristede pinjekerner

Sådan gør du

Halloumifritter

  • Riv halloumiost og sød kartoffel groft. Hak rødløget fint.
  • Bland det i en skål sammen med æg, peber og salt. Pas på med ikke at salte for meget, da halloumiost er salt i sig selv. Hvis din dej er for flydende, så tilsæt gerne 1-2 spsk. hvedemel.
  • Kom lidt olie på en pande.
  • Med våde hænder formes dejen let og kommes på pande. Lad dem stege ved middelhøj varme, til de er gyldne på begge sider.

Broccoli-mynte salat

  • Kog bulgur i letsaltet vand i cirka 20 minutter.
  • Hak broccoli fint.
  • Skær forårsløg i tynde skiver. Kom det i en skål, sammen med broccoli.
  • Kom det afkølede bulgur og mynte i salaten. Vend det rundt.

Dressing

  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
  • Hæld den over salaten og vend det godt rundt.
  • Smag til med salt.
  • Server halloumifritterne lune sammen med salat.