Go Back
mini pizzaer
Udskriv

Mini pizzaer

Ret Bagværk
Køkken Vegetarisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time
Antal 16 stk.
Forfatter Stinna

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl koldt vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. groft salt
  • 100 g havregryn
  • 500 g hvedemel

Tomatsauce og topping

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 tsk. oregano
  • salt og peber
  • 200 g revet ost

Sådan gør du

Pizzadej

  • Opløs gær i vand. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt olivenolie, sukker og salt. Rør det rundt.
  • Tilsæt havregryn og mel. Ælt dejen i 5-8 minutter, til den virker sammenhængende. Kom et fugtigt klæde over skålen og lad den hæve i 1 time.

Tomatsauce

  • Rør alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med salt og peber.

Bagning

  • Når der er 20 minutter tilbage af hævetiden tændes ovnen på 225 grader varmluft.
  • Efter hævning drysses lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud og del den i 16 dele. Rul hver klump til en lille pizza med en kagerulle (de skal ikke være helt tynde). Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Kom tomatsauce og ost på. Bag minipizzaerne i den varme ovn i cirka 10-12 minutter. Hold øje med dem - der er forskel på ovne.
  • Spises som de er - resten kan sagtens fryses ned.